אני מכורה לבננות!
אני לא חושבת שנתקלתי באיזשהו קינוח במסעדה שכלל בננות ולא ניסיתי אותו, גם אם הבטן היתה ממש מלאה.
אז כשאני מגיעה למצב שבו יש הרבה יותר מדי בננות בבית שכבר שוכבות שם בצד ומסתכלות עליי,
ספק מתחננות שאוכל אותן כבר, ספק רוצות שאעזוב אותן במנוחה, אני חייבת להכין עוגת בננות.
מעל שנה אני נתקלת במתכונים מעל דפי הרשת של עוגת בננות הפוכה.
זה תמיד קורץ לי, אני תמיד אומרת לעצמי שאת זו אני חייבת להכין!
אבל משום מה זה תמיד הפחיד אותי, זה היה נראה לי הרבה יותר מדי יפה והרבה יותר מדי מסובך.
הפעם החלטתי שאין מה לפחד, יצליח יצליח לא יצליח לא יצליח, לא קרה שום דבר.
ונחשו מה? כל כך הצליח!
עוגה גבוהה, עסיסית ורטובה, עם ציפוי בננות וקרמל ממכר.
רוצו להדליק את התנור, היא כל כך פשוטה להכנה.
מה צריך?
תחתית
90 גרם חמאה מומסת
3/4 כוס סוכר חום כהה
2 בננות גדולות פרוסות לעיגולים ברוחב כ-0.5 ס"מ
עוגה
1 בננה גדולה מעוכה
45 גרם חמאה מומסת
1 ביצה L בטמפ' החדר
1/3 כוס יוגורט יווני
1/2 כוס סוכר לבן
1 כפית תמצית וניל איכותית
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית מלח
1 כוס קמח לבן
איך מכינים?
1. מחממים תנור ל-175 מעלות על טורבו.
2. משמנים היטב רינג או תבנית קפיצית בקוטר 18 עם חמאה. מניחים אותו על תבנית תנור עם נייר אפייה כפול או נייר אפייה אחד ונייר אלומיניום אחד מעליו. הנייר העליון משמש כתחתית לעוגה. עוטפים היטב את הרינג בצדדים עם נייר האפייה / נייר האלומיניום (יש נטייה לבלילה לברוח). אני עטפתי כמה שיותר צמוד ולכן לא רואים את זה בתמונה.
3. מערבבים היטב עם מטרפה חמאה מומסת וסוכר חום. משטחים בתחתית התבנית.
4. מניחים מעל את פרוסות הבננה בצורה מעגלית כמו פה:
5. בקערה גדולה לערבב יחד עם מטרפה בננה מעוכה, חמאה מומסת, ביצה, יוגורט, סוכר ותמצית וניל עד לאיחוד בלבד.
6. מוסיפים אבקת אפייה ומערבבים מעט.
7. מוסיפים קמח ומערבבים רק עד שהוא רטוב.
8. שופכים את הבלילה מעל פרוסות הבננה שסידרנו.
9. אופים כ-40 דקות או עד שהעוגה שזופה וקיסם יוצא לח (אני ממליצה להתחיל לבדוק לאחר 15-20 דקות).
10. מצננים בחוץ כ-10 דקות ולאחר מכן הופכים את העוגה על צלחת הגשה.
11. העוגה טעימה כשהיא פושרת או חמה. מומלץ לאחסן אותה במקרר או בקופסא אטומה בחוץ (לא בחום של יולי-אוגוסט).
אני בטוחה שתהנו 🙂
מיס ביס
* המתכון המקורי נמצא פה ועליו נערכו שינויים קלים.