טבלת המרת מידות

כוסות וכפות מדידה
1 כוס = 240 מ"ל
3/4 כוס = 180 מ"ל
2/3 כוס = 160 מ"ל
1/2 כוס = 120 מ"ל
1/3 כוס = 80 מ"ל
1/4 כוס = 60 מ"ל
1 כף = 15 מ"ל
1 כפית = 3 מ"ל

חומרים יבשים לאפייה
1 כוס קמח לבן / תופח = 140 גרם / 1 כף = 10 גרם
1 כוס קמח מלא = 125 גרם / 1 כף = 7.8 גרם
1 כוס קקאו = 140 גרם / 1 כף = 10 גרם
1 כוס קורנפלור = 140 גרם / 1 כף = 10 גרם
1 כוס סוכר לבן/דמררה = 200 גרם / 1 כף  = 12 גרם / 1 כפית = 4 גרם
1 כוס סוכר חום כהה דחוסה = 240 גרם / 1 כף בהיריון  = 15 גרם / 1 כפית בהיריון = 5 גרם
1 כוס אבקת סוכר = 120 גרם / 1 כף  = 8 גרם / 1 כפית = 3 גרם
1 כף מלח = 15 גרם / 1 כפית מלח = 5 גרם
1 שקית אבקת אפייה = 10 גרם = כף בהיריון / 1 כפית = 3 גרם
1 כפית סודה לשתייה = 3 גרם
1 כף אינסטנט פודינג וניל = 10 גרם

חומרים יבשים לבישול
1 כוס אורז = 140 גרם

חומרים רטובים
1 כוס חלב = 240 מ"ל / 1 כף = 15 מ"ל
1 אריזת שמנת מתוקה / לבישול  = 250 מ"ל
1 כוס מים = 240 מ"ל / 1 כף = 15 מ"ל
1 כוס שמן = 200 גרם
1 כוס מיץ תפוזים = 240 מ"ל / 1 כף = 15 מ"ל
1 כוס לימון סחוט = 240 מ"ל / 1 כף =15 מ"ל

שמרית
1 שקית / קוביית שמרים טריים (50 גרם) = 2 כפות שמרים יבשים (17 גרם)

אגר אגר / ג'לטין
1 שקית = 14 גרם
1 כף = 10 גרם

חמאה
1 כוס = 240 גרם
1 כף = 15 גרם
1 מקל חמאה = 113 גרם = כ-1/2 כוס

דבש / סילאן / סירופ תירס / גלוקוזה
1 כוס = 320 גרם
1 כף = 20 גרם
1 כפית = 7 גרם

תוספות טעימות
1 כוס שקדים = 100 גרם
1 כוס אגוזים = 100 גרם
1 כוס שיבולת שועל = 100 גרם
1 כוס קוקוס = 100 גרם
1 כוס שוקולד צ'יפס = 200 גרם
1 כוס פירות יבשים = 100 גרם
1 כף קינמון = 10 גרם / 1 כפית = 5 גרם

תחליפי ביצה למתכונים טבעוניים
1 ביצה =
60 גרם רסק תפוחים /
3 כפות חמאת בוטנים /
1/4 כוס מיץ תפוחים לא ממותק /
1/2 בננה מרוסקת /
1 כף אגר אגר + 1 כף מים /
1 כף פשתן טחון + 3 כפות מים (לערבב עד שהתערובת סמיכה במרקם ביצה)

איך אומרים צלזיוס בשפות זרות? 😉
150 מעלות צלזיוס =  300 מעלות פרנהייט
160 מעלות צלזיוס =  320 מעלות פרנהייט
170 מעלות צלזיוס =  340 מעלות פרנהייט
180 מעלות צלזיוס =  355 מעלות פרנהייט
190 מעלות צלזיוס =  375 מעלות פרנהייט
200 מעלות צלזיוס =  390 מעלות פרנהייט
210 מעלות צלזיוס =  410 מעלות פרנהייט
220 מעלות צלזיוס =  430 מעלות פרנהייט

כמה הערות למתכונים שלי:
– אני נוהגת להשתמש בביצים בגודל L, אלא אם כן צוין אחרת.
– הכמויות הן על פי כוסות, כפות וכפיות אוניברסליים (ולא על פי מה שמוצאים בבית :))
– כשממירים מחמאה לשמן, משקל השמן צריך להיות 85% ממשקל החמאה.

מקווה שעזרתי.
שלכם,
מיס ביס 🙂

שיתוף: