ככל שאני חושבת על זה, אני לא באמת מאמינה שיש מישהו שלא אוהב טבעות בצל.
אין מישהו כזה נכון? בטוח שלא אני.
פתאום עולה לי הבזק קל לראש של חברה שלא נוגעת בבצל על כל צורותיו. את זה אף פעם לא אצליח להבין.
אני לא חושבת שאי פעם בישלתי משהו ולא השתמשתי בבצל, זה פשוט הכרח!
הבעיה היא כזו: אני מכורה לבצל ואני מתה על טבעות בצל רק דבר אחד קטן ושולי, אני לא מסוגלת לאכול דברים
שעברו טיגון. כנראה זה הגיל, כי פעם מאוד אהבתי.
כיום אני גורמת לאמא המרוקאית שלי לאפות / לבשל לי את כל המתכונים שלה עם טיפה שמן. בהתחלה היה לה
קשה לקבל את זה, היא פתרה אותי ב"אם אין שמן, זה לא אוכל מרוקאי". אבל עם הזמן היא התרככה כשראתה
שאני פשוט לא מסוגלת לאכול.
מדהים איך הגוף והטעם שלנו משתנים עם הזמן, דברים שכל כך אהבנו פעם, פתאום נראים לנו בלתי אכילים,
ודברים שכל כך חששנו מהם, פתאום אנו מאמצים מכל הלב.
בכלל יש מעין סטיגמה כזו על אוכל בריא בכלל ועל אוכל אפוי בפרט, שהוא בהכרח פחות טעים.
יש דברים שלגביהם לא אוכל להתווכח אתכם, טיגון בהחלט עושה את ההבדל, אך עם קצת ראש פתוח והתנסות
בדברים חדשים, תראו שהשד לא כזה נורא והרבה פעמים זה מאוד מאוד טעים.
אז תנו לי לחשוף אתכם לגרסא כייפית וקראנצ'ית של טבעות בצל אפויות שלא תפסיקו לנשנש עד שתגלו שהתבנית ריקה 🙂
מה צריך?
2 בצלים בינוניים-גדולים פרוסים לעובי 1 ס"מ ומופרדים לטבעות (סגולים או לבנים)
1/2 כוס קמח לבן
1/2 כוס פירורי פנקו
1/2 כוס פירורי לחם
1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת (אפשר גם 1/4 כוס)
3 ביצים L
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית מלח
1/8 טימין יבש
1/2 כפית פלפל שחור גרוס דק
1 שן שום כתושה
אופציונלי:
לערבב מיונז עם קצת אבקת צ'ילי/ צ'ילי גרוס למטבל הורס! ומשדרג בהחלט לטבעות הבצל.
איך מכינים?
1. מחממים תנור ל-200 מעלות על טורבו.
2. חותכים את הבצל לטבעות בעובי 1 ס"מ ומפרידים אחד אחד. (מומלץ להשתמש במשקפי בצל, זה מציל חיים!)
3. בצלחת עמוקה שמים קמח.
4. בקערה קטנה שמים פירורי לחם, פנקו ופרמזן ומערבבים.
5. בצלחת עמוקה מקשקשים את הביצים ומוסיפים את התבלינים. מערבבים.
6. טובלים טבעת בצל אחת בקמח, אחר כך טובלים בתערובת הביצה ולאחר מכן בתערובת הפירורים והגבינה.
7. מניחים את הטבעת על תבנית תנור מכוסה בנייר אפייה שמרוסס קלות בשמן. מסדרים את הטבעות אחת
ליד השנייה עד שנגמר המקום. במקרה הצורך שמים בשכבה מעל בין החיבורים. זה אמור להיראות כך:
8. מרססים במעט שמן מעל ומכניסים לתנור למסילה האמצעית.
9. אופים 10-15 דקות או עד שהטבעות שזופות.
10. אם בא לכם תכינו את המטבל שהוצע למעלה, אך זה בכיף יכול להתאים לכל רוטב אחר שאתם אוהבים.
תהנו,
מיס ביס 🙂
טעים טעים
תודה רבה לך 🙂