מיס ביס MissBiss
  • עמוד הבית
  • מי אני?
  • טבלת המרת מידות
  • עמוד הבית
  • מי אני?
  • טבלת המרת מידות
עמוד הבית ♥ מיס ביס I בלוג אפטיט ♥ סלט כרובית ומש

סלט כרובית ומש

20 במרץ 2016 2 תגובות

cauliflower_and_mung_beans_salad

נוסעת לסוף שבוע להורים.
איזה כיף, כל כך הרבה פינוקים.
יש רק בעיה אחת. אמא.

אמא: למה את לא אוכלת? לא אכלת כלום!
אני: אמא, אני לא מסוגלת לנשום!
אמא: אז למי הכנתי את כל האוכל הזה?
אני: אני אשמה שיש לך עיניים גדולות ואת מכינה אוכל לגדוד?
אמא: אני תמיד מפחדת שזה לא יספיק.
אני: מעניין, עוגה שלמה בשבילי ועוגה שלמה בשביל בעלי לא יספיקו.
אני: את מבינה שאני אחרי לידה כן?
אני: אני אמורה מתישהו לחזור לגזרה!
אמא: טוב, אז תקחי איתך הביתה.
אני: זה לא יעזור אהה?

וכך אני מוצאת את עצמי מכינה סלט בריאות כשבמקרר מחכות לי
קופסאות מלאות באוכל של אמא.
אני אוכל הכל, אני מבטיחה!
פשוט לא היום.

מה צריך?
1/2 כרובית בינונית כמה שיותר לבנה
1 כוס שעועית מש מבושלת
1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות קטנות
צרור פטרוזיליה גדול חתוך גס
1 בצל סגול קטן חתוך לקוביות קטנות
3 בצלים ירוקים (ירוק ולבן) חתוכים לעיגולים קטנים
3 כפות שמן זית איכותי
1 כף לימון סחוט
1/2 כפית מלח
1/8 כפית פלפל שחור גרוס דק

איך מכינים?
1. מבשלים את המש כמו פסטה אבל בלי שמן או מלח (מניחים בסיר עם הרבה מים ומביאים לרתיחה עד שהשעועית מתרככת). אני בדרך כלל מכינה כוס מש לא מבושל (בסוף יוצאות בערך 3 כוסות של מש מבושל שאני עושה בו שימוש לדברים אחרים). מסננים ומעבירים לקערה כוס מהכמות.
2. מנקים את הכרובית וחותכים לפרחים כחצי כרובית בינונית. מעבירים למעבד מזון וקוצצים וכמה פולסים קצרים עד שזה מגיע למראה של פירורים גדולים של קוסקוס. ניתן גם לגרר בפומפייה. מוסיפים לקערה.
3. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
4. עכשיו זה הזמן לאכול! פשוט נכון?

שלכם תמיד,
מיס ביס

שיתוף:

פורסם ב: אוכל, טבעוני, ירקות, נשנושים, סלטים, פשוט וקל, צמחוני, תוספות
« הקודם
הבא »
פוסטים אחרונים
  • סלט אבוקדו ומש
  • לחם גבינות הודי
  • ברוקמולי
  • סלט כרובית ומש
  • מיונז שום בייתי
תגובות אחרונות
  • מיס ביס על עוגת גזר ופקאן
  • מיס ביס על קציצות "בשר" ברוטב עגבניות
  • מיס ביס על סלט אנטיפסטי
  • מיס ביס על טבעות בצל אפויות
  • מיס ביס על מיונז שום בייתי
מה תוכלו למצוא אצלי?
  • אוכל (7)
  • איטלקי (7)
  • אפייה (2)
  • הודי (1)
  • טבעוני (23)
  • ירקות (34)
  • ל"ג בעומר (1)
  • לחמים (2)
  • מאפים (13)
  • ממרחים (1)
  • ממרחים ורטבים (6)
  • מנות עיקריות (19)
  • מרוקאי (2)
  • מרקים (4)
  • משקאות (1)
  • נשנושים (18)
  • סלטים (7)
  • עוגות (4)
  • עוגיות (6)
  • פורים (1)
  • פירות (4)
  • פסח (3)
  • פשוט וקל (46)
  • צמחוני (54)
  • צרפתי (2)
  • קינוחים (11)
  • שבועות (5)
  • תוספות (22)
  • תיאלנדי (1)

2 תגובות

  1. דורית 20 במרץ 2016 בשעה 17:37 הגב

    מה בערך משקל חצי הכרובית שצריך למתכון?

    • מיס ביס 20 במרץ 2016 בשעה 21:16 הגב

      כ-500 גרם

השארת תגובה

ביטול

יצירת קשר

אשמח לשמוע מכם!

הצלחתם להכין את המתכון?
ספרו לי!
בא לכם לשאול שאלות?
אני פה בשבילכם!
כתבו תגובה או שלחו מייל:
missbissblog@gmail.com

תגיות
טבעוני ירקות מאפים מאפינס ממרחים מנות ראשונות מרקים מתוקים מתכונים צמחוניים סלטים עוגות עוגיות פיצה פירות פסח פסטה פשטידות קינוחים רטבים תוספות
!
כל הזכויות שמורות למאי הירש I מיס ביס. אין לעשות שימוש בתכנים מהאתר, לרבות תמונות, ללא אישור מפורש בכתב. www.missbiss.co.il
✕