בשלושים שנותיי הספקתי לבקר בארבע עשרה מדינות. בחלקן אף ביקרתי כמה פעמים.
בתיאלנד עוד לא יצא לי לבקר ובכלל במזרח הרחוק.
אני תמיד נוטה לטייל במדינות שאני מגדירה אותן כבעלות "ציוויליזציה".
ראיתי הרבה מאוד תמונות מתיאלנד, אני לא חושבת שיש לי חבר או חברה שלא היו שם לפחות כמה פעמים.
נוצרה לי בראש איזושהי סטיגמה שלתיאלנד תמיד אפשר לנסוע, זה טיול של בטן גב, לנוח.
אני? משתעממת אחרי חמש דקות.
מהרגע שאני מחליטה לטוס למקום מסוים אין משהו שכתוב באינטרנט שאני לא קוראת.
תמונות, מפות, מסלולים, הכל אני אוספת.
תוך כמה שעות עד ימים, יש בידי מסלול של כל יום טיול מהבוקר עד הערב, עם המלצות, טלפונים, מסעדות מומלצות ומה לא.
בטן גב? משעמם.
אבל אוכל תיאלנדי אני אוהבת וכמה שיותר. לפחות סוג האוכל שמוכרים בארץ.
אין מסעדה תיאלנדית אחת שפתחו בתל אביב ועוד לא ביקרתי בה, אני עם יד על הדופק לגלות מקומות חדשים.
יש משהו שמאוד טעים לי באוכל הזה, התבלון, הקלילות של המרקמים, הירקות הירוקים לרוב, החריפות העדינה (למרות
שלפעמים גם אותי תופסים לא מוכנה וגורמים לי לא לנשום).
ואז חשבתי לעצמי… למה לא להכין בבית את המנות שאת כל כך אוהבת?
למה להיות תלויה במקום במסעדה שהייתי צריכה להזמין מראש?
אין שום סיבה!
מה צריך?
1 ראש פאק צ'וי (תרד יפני) מחולק לחלק לבן ולחלק ירוק, חתוך לרצועות דקות
2 ראשים קטנים של ברוקולי מאודה חתוך לפרחים
1/2 שקית שבבי אורז מאודים
1 זוקיני בינוני חתוך לרצועות
בערך 70 גרם בייבי תרד שטוף היטב
5 אספרגוס חתוכים ברוחב 4 ס"מ
1/4 כוס שמן זית איכותי
2 כפיות קארי ירוק תיאלנדי
3 כפיות רוטב סויה (של קיקומן)
1 קרם קוקוס
1/2 כפית מלח
1/8 כפית פלפל שחור גרוס דק
איך מכינים?
1. חותכים פרחי ברוקולי ומאדים במים רותחים עד שהם מתרככים אבל עדיין קצת קרנצ'יים. מסננים.
2. מפרידים פאק צ'וי לחלק ירוק ולחלק לבן וחותכים לרצועות דקות.
3. מבשלים אספרגוס במים רותחים או בתנור כמו פה. חותכים לחתיכות.
4. בווק גדול מחממים שמן זית ומטגנים קלות את החלק הלבן של הפאק צ'וי עד שמתחיל להתרכך.
5. מוסיפים לווק את שאר הירקות (כולל החלק הירוק של הפאק צ'וי) ומקפיצים קלות.
6. מנערים היטב את פחית קרם הקוקוס ומוסיפים לווק יחד עם סויה, קארי, מלח ופלפל.
7. בזמן שהרוטב מסמיך והירקות מתבשלים, מאדים את שבבי האורז במים רותחים כמו פסטה, זה יהיה מוכן
כשהאטריה תהיה לעיסה. מסננים.
8. כאשר הרוטב עומד להיות מוכן, מוסיפים את שבבי האורז ומבשלים כ-2 דקות להטמעת הטעמים.
9. זה הכל!
בתיאבון 🙂
מיס ביס
* זהירות לא לבשל יותר מדי, זה עלול לצאת מושי!