כל מי שאני מכירה עושה היום או מחר על האש.
חלק עושים גם היום וגם מחר.
כצמחונית, אני אף פעם לא מוצאת את עצמי במפגשים האלה.
כן, כיף לי לפגוש את כולם, אבל מבחינה קולינרית זה די אנמי, במקרה הטוב טופו או פטריה על המנגל.
אולי אם אני ממש ברת מזל איזו פיתה עם חומוס או סלט טעים, אבל זהו.
אז היום בדרך הביתה מהעבודה חשבתי לעצמי, מה הייתי רוצה לאכול לצד הבורגר המושלם שהכנתי
במיוחד לכבוד יום העצמאות. משהו שינקה את כל הכובד הזה, משהו מרענן…
ברור שסלט אנטיפסטי!!
הגעתי הביתה, רוקנתי את המקרר ומכל מה שמצאתי יצרתי סלט עשיר, עסיסי וכייפי,
ואז חשבתי על זה, ברור שגם אתם תרצו להכין אותו!
זה סלט שטעים חם או קר, בתנור או במנגל, עם איזה ירקות שאוהבים ורוצים לחסל מהמקרר.
אפשר לקחת אותו לטיול, פיקניק, על האש, לעבודה או סתם לאכול בבית. הסלט האולטימטיבי!
מה צריך?
2 זוקיני חתוכים ל- 2-3 ואז לרצועות
1 בצל סגול גדול / כמה קטנים קלוף וחתוך ל-4
1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
1 פלפל כתום חתוך לרצועות
2 תפוחי אדמה אדומים בינוניים רצוכים לפלחים (כמו פוטטוס) / בטטה
1/2 סלסילת פטריות שמפניון בינוניות שטופות היטב
פטריות פורטובלו שטופות היטב ללא הרגל
3 בצל ירוק
2 מלפפונים חתוכים ל-2-3 ואז לרצועות
עגבניות שרי תמר / מנומר / רגיל / עגבניה רגילה
חסה סלנובה ירוקה וסגולה / חסה אמריקאית / ערבית
4 שיני שום פרוסות
1-1.5 כפות מלח גס
1/4 כפית מלח שולחן
1/8 כפית פלפל שחור גרוס דק
1/4-1/3 כוס שמן זית איכותי
עלים מ-3-4 גבעולי טימין טרי
*אופציונלי: להוסיף גבינת עיזים בסוף, לימון, חצילים, אספרגוס, אבוקדו או כל ירק אחר שבא.
איך מכינים?
1. מחממים תנור ל-200 מעלות על טורבו.
2. חותכים את כל הירקות שמעוניינים להכין כאנטיפסטי (במקרה שלי זוקיני, בצל, גמבה, פלפל, תפוח אדמה, פטריות שמפיניון
ופורטובלו ושום. שמים בקערה גדולה.
3. לקערה מוסיפים שמן זית, מלח גס, פלפל שחור וטימין. מערבבים היטב עם הידיים.
4. שופכים לתבנית מרופדת בשני ניירות אפייה ומשתדלים שכל הירקות יהיו בשכבה אחת.
5. אופים כ-20 דקות עד שהירקות רכים ושחומים, אם הם לא שחומים מספיק אפשר להעביר לתוכנית גריל לכמה דקות נוספות.
6. בנתיים, חותכים חסה, מלפפון, עגבניה ולאחר שהאנטיפסטי מוכן מוסיפים גם אותו.
7. מתבלים במלח, פלפל וקצת שמן זית ואם אוהבים אז גם לימון.
* הסלט הזה טעים לא משנה מה מוסיפים לו, זה הכי כיף לגוון עם מה שיש כרגע במקרר!
* אם רוצים להכין את הירקות על המנגל, אפשר לחתוך אותם לחתיכות גדולות יותר (כדי שלא יפלו דרך החריצים) ולאחר התבלון
לצלות על המנגל.
שיהיה בתיאבון ויום עצמאות שמח 🙂
מיס ביס.
אם אפשר לשלוח לי מתכונים למייל
Mali542@walla.co.il
תודה
בסוף כל מתכון יש אפשרות להרשמה למייל למטה