האמת היא שאני לא באמת יודעת מאיפה בא לי החשק להכין עגבניות שרי צלויות.
במשך הרבה מאוד זמן זה לא יצא לי מהראש.
זה לא שאי פעם טעמתי אותן איפשהו, אז החשק לא היה יכול להגיע מהכיוון הזה.
אולי זה כי ראיתי בחודשים האחרונים הרבה מאוד מתכונים ברחבי הרשת שעשו שימוש בעגבניות
ופשוט הייתי חייבת לנסות את זה גם. כן, נראה לי שזה הסיפור.
אז שוטטתי לי רבות בחיפוש אחר מתכונים, בעיקר בגלל שהיתה לי כמות עצומה של עגבניות שרי
שמאוד רציתי לעשות בה שימוש, ולבסוף המצאתי מתכון משלי, מעין ערבוב של כל מה שראיתי.
התוצאה יצאה מדהימה! לא פחות!
מאז הספקתי להכין עוד כמה סבבים, עשיתי שימוש בעגבניות האלה כרוטב לפסטה מדהים, בסנדוויצ'ים,
בטורטיות ממולאות, בסלטים ובעיקר בכל מה שתרצו.
אני הולכת לעשות בזה שימוש בהרבה מאוד מתכונים אז הכי לגזור ולשמור 🙂
מה צריך?
1 קופסא גדולה של עגבניות שרי מאיזה מין שתבחרו (אדומות, תמר, מנומרות, צהובות וכו')
1 כף שמן זית איכותי
4 שיני שום כתושות
מעט מלח גס לפיזור
איך מכינים?
1. לחמם תנור ל-200 מעלות על טורבו.
2. לשטוף היטב את העגבניות ולחתוך אותן לרוחב. לשים בקערה גדולה.
3. להוסיף לקערה שמן זית ושום ולערבב היטב.
4. לכסות תבנית תנור בנייר אפייה ולפזר מעל מלח גס באדיבות אך לא יותר מדי.
5. לשפוך את העגבניות מעל ולסדר אותן כך שהצד החתוך יהיה כלפי מעלה ולפזר עוד מעט מלח מעל.
כמו פה:
6. להניח באמצע התנור ולאפות במשך 20-25 דקות, עד שהן רכות, מגירות נוזלים ומתכווצות.
7. זהו, מוכן!
הצעה טעימה ביותר:
בתמונה עשיתי שימוש בעגבניות כרוטב לפסטה. ספגטי, מעט שמן זית, כמות יפה של עגבניות צלויות, כמה עלי בזיליקום
טריים ואספרגוס צלוי. ערבוב קל במחבת וזה הדבר הטעים ביותר שתאכלו!
כמובן שתוכלו לגוון את זה עם כל ירק שתרצו. רק קחו בחשבון את המליחות של העגבניות ולכן תיזהרו עם המלח שאתם
בוחרים להוסיף לתבשיל. אהה… וזה ממכר ברמות אחרות…
בתיאבון 🙂
מיס ביס
ממש ניפלא. קצת בלסמי מעל הכל מקפיץ את הטעם.
תודה רבה על ההצעה כרמלה 🙂