מיס ביס MissBiss
  • עמוד הבית
  • מי אני?
  • טבלת המרת מידות
  • עמוד הבית
  • מי אני?
  • טבלת המרת מידות
עמוד הבית ♥ מיס ביס I בלוג אפטיט ♥ עגבניות שרי צלויות

עגבניות שרי צלויות

17 במאי 2015 2 תגובות

roasted-cherry-tomatoesהאמת היא שאני לא באמת יודעת מאיפה בא לי החשק להכין עגבניות שרי צלויות.
במשך הרבה מאוד זמן זה לא יצא לי מהראש.
זה לא שאי פעם טעמתי אותן איפשהו, אז החשק לא היה יכול להגיע מהכיוון הזה.
אולי זה כי ראיתי בחודשים האחרונים הרבה מאוד מתכונים ברחבי הרשת שעשו שימוש בעגבניות
ופשוט הייתי חייבת לנסות את זה גם. כן, נראה לי שזה הסיפור.
אז שוטטתי לי רבות בחיפוש אחר מתכונים, בעיקר בגלל שהיתה לי כמות עצומה של עגבניות שרי
שמאוד רציתי לעשות בה שימוש, ולבסוף המצאתי מתכון משלי, מעין ערבוב של כל מה שראיתי.

התוצאה יצאה מדהימה! לא פחות!
מאז הספקתי להכין עוד כמה סבבים, עשיתי שימוש בעגבניות האלה כרוטב לפסטה מדהים, בסנדוויצ'ים,
בטורטיות ממולאות, בסלטים ובעיקר בכל מה שתרצו.
אני הולכת לעשות בזה שימוש בהרבה מאוד מתכונים אז הכי לגזור ולשמור 🙂

מה צריך?
1 קופסא גדולה של עגבניות שרי מאיזה מין שתבחרו (אדומות, תמר, מנומרות, צהובות וכו')
1 כף שמן זית איכותי
4 שיני שום כתושות
מעט מלח גס לפיזור

איך מכינים?
1. לחמם תנור ל-200 מעלות על טורבו.
2. לשטוף היטב את העגבניות ולחתוך אותן לרוחב. לשים בקערה גדולה.
3. להוסיף לקערה שמן זית ושום ולערבב היטב.
4. לכסות תבנית תנור בנייר אפייה ולפזר מעל מלח גס באדיבות אך לא יותר מדי.
5. לשפוך את העגבניות מעל ולסדר אותן כך שהצד החתוך יהיה כלפי מעלה ולפזר עוד מעט מלח מעל.
כמו פה:
cherry-tomatoes6. להניח באמצע התנור ולאפות במשך 20-25 דקות, עד שהן רכות, מגירות נוזלים ומתכווצות.
7. זהו, מוכן!

הצעה טעימה ביותר:
בתמונה עשיתי שימוש בעגבניות כרוטב לפסטה. ספגטי, מעט שמן זית, כמות יפה של עגבניות צלויות, כמה עלי בזיליקום
טריים ואספרגוס צלוי. ערבוב קל במחבת וזה הדבר הטעים ביותר שתאכלו!
כמובן שתוכלו לגוון את זה עם כל ירק שתרצו. רק קחו בחשבון את המליחות של העגבניות ולכן תיזהרו עם המלח שאתם
בוחרים להוסיף לתבשיל. אהה… וזה ממכר ברמות אחרות…

בתיאבון 🙂
מיס ביס

שיתוף:

פורסם ב: טבעוני, ירקות, פשוט וקל, צמחוני
« הקודם
הבא »
פוסטים אחרונים
  • סלט אבוקדו ומש
  • לחם גבינות הודי
  • ברוקמולי
  • סלט כרובית ומש
  • מיונז שום בייתי
תגובות אחרונות
  • מיס ביס על עוגת גזר ופקאן
  • מיס ביס על קציצות "בשר" ברוטב עגבניות
  • מיס ביס על סלט אנטיפסטי
  • מיס ביס על טבעות בצל אפויות
  • מיס ביס על מיונז שום בייתי
מה תוכלו למצוא אצלי?
  • אוכל (7)
  • איטלקי (7)
  • אפייה (2)
  • הודי (1)
  • טבעוני (23)
  • ירקות (34)
  • ל"ג בעומר (1)
  • לחמים (2)
  • מאפים (13)
  • ממרחים (1)
  • ממרחים ורטבים (6)
  • מנות עיקריות (19)
  • מרוקאי (2)
  • מרקים (4)
  • משקאות (1)
  • נשנושים (18)
  • סלטים (7)
  • עוגות (4)
  • עוגיות (6)
  • פורים (1)
  • פירות (4)
  • פסח (3)
  • פשוט וקל (46)
  • צמחוני (54)
  • צרפתי (2)
  • קינוחים (11)
  • שבועות (5)
  • תוספות (22)
  • תיאלנדי (1)

2 תגובות

  1. כרמלה 17 במאי 2015 בשעה 16:46 הגב

    ממש ניפלא. קצת בלסמי מעל הכל מקפיץ את הטעם.

    • מיס ביס 17 במאי 2015 בשעה 18:20 הגב

      תודה רבה על ההצעה כרמלה 🙂

השארת תגובה

ביטול

יצירת קשר

אשמח לשמוע מכם!

הצלחתם להכין את המתכון?
ספרו לי!
בא לכם לשאול שאלות?
אני פה בשבילכם!
כתבו תגובה או שלחו מייל:
missbissblog@gmail.com

תגיות
טבעוני ירקות מאפים מאפינס ממרחים מנות ראשונות מרקים מתוקים מתכונים צמחוניים סלטים עוגות עוגיות פיצה פירות פסח פסטה פשטידות קינוחים רטבים תוספות
!
כל הזכויות שמורות למאי הירש I מיס ביס. אין לעשות שימוש בתכנים מהאתר, לרבות תמונות, ללא אישור מפורש בכתב. www.missbiss.co.il
✕