כבר שבועות שאני חושבת מה להכין לחג.
יש לי נטייה כזו לנסות דברים חדשים כל השנה, אך כשמגיע חג השבועות להכין תמיד את אותו הדבר.
למה? כי זה טעים לי. כי דברים מוצלחים לא מחליפים.
אבל איכשהו השנה משהו מדגדג לי בבטן, אני מרגישה שזה לא בסדר שאני לא מגוונת בחג האהוב עליי.
אז כתוצאה מהשילוב בין המחשבות המנדנדות לבין העובדה שיש לי הרבה יותר מדי ירקות במקרר שהגיע
הזמן שאעשה איתם משהו, החלטתי להרכיב פשטידה שתכיל את כל מה שיש לי במקרר. בערך.
המסקנה: להמציא זה הכי כיף!
במיוחד כשלא צריך ללכת לסופרמרקט בשביל זה ומשתמשים במה שיש תמיד בבית. (לפחות בבית שלי)
נכון שכבר תכננתם תפריט מלא לערב החג, אבל היא כל כך פשוטה וטעימה שלא יזיק אם תוסיפו עוד
מנה אחת לתפריט 🙂
מה צריך?
(תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ)
1 בצל סגול בינוני-גדול פרוס לרצועות
1 קישוא גדול חתוך לפרוסות דקות במנדולינה
1 זוקיני גדול חתוך לפרוסות דקות במנדולינה
1/2 גמבה אדומה חתוכה לרצועות דקות
1/2 פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות
1/2 פלפל ירוק בהיר חתוך לרצועות דקות
10 פטריות פורטובלו קטנות פרוסות דק
1/2 כוס תירס קל
1/2 כוס גבינת מוצרלה מגורדת
1/2 כוס גבינת קשקבל מגורדת
1/2 כוס קמח תופח
4 ביצים L
1 כף שמן
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס דק
עלי בזיליקום טריים לקישוט מלמעלה או כל עלה אחר
איך מכינים?
1. מחממים תנור ל-180 מעלות על טורבו.
2. קוצצים את כל הירקות ומחממים ווק עם כף שמן.
3. מטגנים על אש בינונית את רצועות הבצל עד שהן מתרככות מעט. מוסיפים את הפלפלים מכל הצבעים ומקפיצים מעט עד שהם
מתחילים להתרכך. מוסיפים את הזוקיני, הקישוא והפטריות ומבשלים עד ריכוך.
4. אחרי שהכל רך, מוסיפים את התירס ומתבלנים. מבשלים כדקה לאיחוד הטעמים. מצננים מעט.
5. שופכים את כל הירקות לקערה גדולה, מוסיפים ביצים וגבינות ומערבבים לאיחוד.
6. מוסיפים קמח ומערבבים רק עד שהוא רטוב.
7. שופכים את הבלילה לתבנית משומנת היטב ומפזרים עליו מלמעלה.
8. אופים במרכז התנור כ-30 דקות או עד שהפשטידה שזופה וקיסם יוצא עם פירורים לחים-נקי.
9. מצננים מעט בחוץ ומגישים.
10. תתכוננו להתאהב 🙂
שיהיה חג שבועות שמח!!!
מיס ביס