אם שואלים אותי מהו החג האהוב עליי, אני לא באמת צריכה לחשוב.
ברור ששבועות!
בתור מכורת גבינות ומוצרי חלב, החג הזה גורם לי לחשוב שעות נוספות מה בא לי להכין הפעם.
תדמיינו לרגע ילד שנכנס לחנות ממתקים ואומרים לו שהוא יכול לקבל כל מה שהוא חושק בו,
כך אני מרגישה כאשר אני נכנסת לחנות או מחלבה של גבינות.
אדרנלין בכל הגוף, עקצוצים באצבעות, שואלת בהתלהבות את המוכרת (שכבר מכירה אותי)
מה יש חדש היום? מה עוד לא ניסיתי?
לא קרה שלא חזרתי עם שלל גדול הביתה.
ובדיוק כך הרגשתי כשגיליתי את הרטבים החדשים של #מחלבות רמת הגולן.
מדובר ברטבים על בסיס שמנת בטעמים: אלפרדו, פטריות ורוזה.
הם מגיעים במיכלים מאוד גדולים ומוכנים לשימוש אחרי חימום קל.
לקחתי על עצמי את האתגר לשלב אותם בשלושה מתכונים חדשים לכבוד החג הקרב ובא.
אחרי כל הניסיונות גיליתי רטבים מאוד טעימים, שאפילו אין צורך להוסיף להם תבלינים על מנת לשפר את
טעמם. כן הייתי ממליצה לדלל אותם במעט חלב כי הם מגיעים ברמת סמיכות מאוד גבוהה.
יאללה, אתם מנסים יחד איתי?
רביולי גבינת עיזים אפוי ברוטב רוזה
מה צריך?
1 חבילת רביולי קפוא עם מילוי לבחירתכם (אני השתמשתי במילוי גבינת עיזים- 500 גרם)
1 חבילת רוטב רוזה של מחלבות רמת הגולן. כזה:
150-200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
50 גרם גבינת קשקבל
איך מכינים?
1. משמנים היטב תבנית אפייה עגולה או מלבנית בספריי, שמן או חמאה.
2. מחממים תנור ל-200 מעלות על טורבו.
3. מנערים היטב את הרוטב בתוך האריזה ושופכים לתבנית חצי מהכמות או פחות (בערך ס"מ גובה, תלוי בגודל התבנית).
4. מסדרים מעל הרוטב במעגלים חתיכות רביולי קפואות.
5. מפזרים בנדיבות גבינת מוצרלה ומעט קשקבל.
6. שופכים מעל את שארית הרוטב וחוזרים על התהליך (רוטב- רביולי- גבינות).
7. את השכבה העליונה מכסים בגבינות בנדיבות ומפזרים עליהם ירוקים לפי טעמכם האישי (אני שמתי שמיר).
זה יראה כך:
8. מכסים את התבנית עם נייר אלומיניום / כסף, ומכניסים לתנור ל-30 דקות.
9. מורידים את נייר האלומיניום / כסף ואופים 10-15 דקות נוספות או עד שהגבינה שזופה מלמעלה והכל מבעבע.
* מתקבלת מנה מושחתת ביותר, מלאה בגבינות וטעימה בטירוף 🙂
קרפ בסגנון קנלוני במילוי מנגולד ועגבניות צלויות ברוטב אלפרדו
מה צריך?
5 קרפים מלוחים גדולים (המתכון מספיק ל-6)
1/2 כוס מים קרים
1/2 כוס חלב
2 ביצים L
1/2 כפית מלח
1 כוס קמח
2 כפות חמאה מומסת
1 כף גבינת פרמזן מגוררת
מילוי
בצל סגול בינוני קצוץ
1 חבילה גדולה של עלי מנגולד קצוצים (החלק הלבן והירוק מופרדים)
2 שיני שום פרוסות
30-35 עגבניות שרי צלויות (המתכון כאן)
כ- 70 גרם גבינת קשקבל מגוררת
1/4 כפית אגוז מוסקט
1/8 כפית פלפל שחור גרוס דק
2 כפות שמן קנולה
ציפוי
1 חבילת רוטב אלפרדו של מחלבות רמת הגולן, כזה:
1/4 כוס חלב
כ- 20 גרם מוצרלה מגורדת לפיזור מלמעלה
עלים מ-3 גבעולים של טימין טרי / כל עלה ירוק שאתם אוהבים
איך מכינים?
קרפים מלוחים
1. מערבלים עם מיקסר בתוך קערה גדולה: מים, חלב, ביצים ומלח עד לאיחוד.
2. מוסיפים קמח, חמאה מומסת וגבינת פרמזן מגוררת.
3. מערבלים במהירות הכי גבוהה כדקה (עדיף להתחיל במהירות נמוכה מעט כדי שהקמח לא יעוף עליכם).
4. מכניסים למקרר לפחות שעה (מחזיק מעמד עד 48 שעות).
5. מחממים מחבת טפלון גדולה עם קוביית חמאה קטנה על אש בינונית.
6. שופכים 1/3 מצקת למחבת ומסובבים בתנועות מעגליות מהאמצע כלפי חוץ ליצירת קרפ עגול ואחיד בעוביו.
פרקטיקה מאוד עוזרת כאן, אז תמשיכו לנסות. מה שחשב זה לעשות את זה יחסית מהר.
7. לאחר שהקצוות מתרוממים טיפה, בודקים אם החלק התחתון שזוף, במידה וכן הופכים וממתינים כחצי דקה.
8. מכינים כך את שאר הקרפים, אך אין צורך לשמן כל פעם מחדש. הם לא ידבקו.
9. מניחים את הקרפים המוכנים אחד על השני על צלחת. בהתחלה הם קשיחים למגע אך הם מתרככים ממגע
אחד עם השני.
מילוי
1. מחממים תנור ל-180 מעלות על טורבו.
2. שוטפים היטב עלי מנגולד וקוצצים לרוחב של כחצי ס"מ. דואגים להפריד בין החלק הלבן (הגבעול) לעלים.
3. קוצצים בצל ומטגנים אותו קלות יחד עם החלק הלבן של המנגולד במחבת גדולה. כאשר הוא מתחיל להתרכך
מוסיפים פרוסות שיני שום ומטגנים עד התחלה של השחמה.
4. מוסיפים את עלי המנגולד, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. מבשלים תוך כדי ערבוב עד שהעלים נובלים והטעמים מתאחדים.
5. מצננים מעט.
רוטב
1. מנערים היטב את רוטב האלפרדו ושופכים למחבת גדולה יחד עם החלב.
2. מבשלים כ-2 דקות עד שהרוטב מתחיל לבעבע.
הרכבת המנה
1. משמנים היטב תבנית אפייה עם שוליים גבוהים בחמאה.
2. שופכים כ-1/2 ס"מ גובה מרוטב האלפרדו לתוך התבנית.
3. על צלחת מניחים קרפ אחד וכ-ס"מ מהקצה שקרוב אלינו מניחים בנדיבות מתערובת המנגולד. מעל מפזרים עגבניות
שרי צלויות שהכנו מראש וגבינת קשקבל מגוררת. מגלגלים כמה שיותר באדיקות. אין צורך לסגור את הצדדים.
4. מניחים את הקרפים המגולגלים אחד ליד השני בצורה צמודה.
5. כשכל התבנית מלאה, שופכים את רוטב האלפרדו מלמעלה ומכסים את הקרפים. מפזרים גבינת מוצרלה ועלי טימין, כך:
6. אופים כ-30 דקות או עד שהחלק העליון משחים.
* יצאה מנה מאוד מרעננת במרקמה וטעמה. רוטב האלפרדו משתלב נהדר עם הירקות שמעדנים את המנה.
קרפ ממולא בתפוחי אדמה, ערמונים ובצל ברוטב פטריות
מה צריך?
6 קרפים גדולים
מילוי
4 תפוחי אדמה אדומים קטנים-בינוניים
2 בצלים סגולים גדולים פרוסים לעיגולים או חצאי עיגולים
2 קופסאות של פטריות שמפיניון פרוסות
1 שקית ערמונים בוואקום חתוכים לרבעים
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס דק
3 כפות שמן קנולה
1 חבילת רוטב פטריות של מחלבות רמת הגולן, כמו פה:
1/2 כוס חלב
רוטב
1 חבילת רוטב פטריות של מחלבות רמת הגולן
1/2 כוס חלב
עירית קצוצה לפיזור
איך מכינים?
1. מבשלים או אופים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהם רכים (עדיף בתנור על מנת להימנע מנוזלים).
לאחר מכן חותכים לקוביות.
* לי יש שקית מיוחדת שמניחים בתוכה את תפוחי האדמה ומחממים במיקרו כמה דקות וזה מוכן.
2. מטגנים במחבת גדולה עם השמן את הבצל הקצוץ לאחר שהוא מתרככך מוסיפים את הפטריות הפרוסות.
3. כשהכל שחום ורך מוסיפים את תפוחי האדמה, הערמונים, מלח, פלפל, רוטב פטריות וחלב. מבשלים כמה
דקות עד שהכל מתאחד והרוטב דליל יותר אך עדיין סמיך.
4. במחבת נוספת, שופכים את רוטב הפטריות והחלב הנוספים ומבשלים כ-2 דקות לדילול וביעבוע.
5. בצלחת מניחים קרפ אחד, במרכזו יוצקים בנדיבות מהמילוי, סוגרים משני הצדדים (או ארבעתם והופכים).
6. מוזגים מעל הקרפ הממולא מהרוטב שהכנו ומפזרים עלי עירית קצוצים מעל (לא חובה).
* במידה ונשאר מהמילוי, מומלץ לפזר מעט מלמעלה לאחר ערבוב קל עם הרוטב הדליל יותר.
* מומלץ לאכול לצד סלט טרי.
* מנת קרפ אחד מאוד משביעה ועשירה בטעמה, מספיקה בהחלט לבן אדם אחד.
* המתכון לקרפים המלוחים לקוח מכאן, אך הובא תחת שינויים קלים.
שיהיה חג שבועות שמח וטעים!
מיס ביס 🙂