אני יודעת שנעלמתי להרבה מאוד זמן.
גיליתי שכשאני בהיריון המטבח הוא לא חבר שלי כל כך. רחוק מזה.
וגם עכשיו כשהקטנצ'יק בן חודש, עדיין לא חזרתי לעצמי, בעיקר בגלל שאין לי זמן לנשום.
אך לא שכחתי אתכם, באמת שלא. בעיקר שכחתי את עצמי.
אומרים שהזמן עושה את שלו ושלאט לאט כולנו נכנס לשיגרה ונעכל את כל השינויים שעוברים עלינו
עכשיו לטובה, כולל תום שמנסה להסתגל לעולם החדש שהוא נולד אליו.
אז לכבוד המשפחה שברגע אחד נוצרה לי, אני מפנקת אתכם במתכון של סבתי האהובה לכרוב ממולא.
זהו אחד המתכונים שאני הכי אוהבת וכשאני באמת מפנטזת עמוק עמוק על מה הכי בא לי לאכול,
זה כנראה יהיה זה.
אז טלפון לסבתא שלי מקנה לי קופסא ענקית לחודשיים של כרוב ממולא, למה שגם אתם לא תהנו ממנו?
מה צריך?
מילוי
1 כוס אורז בסמטי הודי
1 כוס מים רותחים
1 בצל סגול בינוני-גדול חתוך לקוביות ומטוגן
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס דק לפי הטעם
1/2 כף אבקת מרק עוף פרווה של קנור
2-3 כפות צנוברים מוקפצים קלות על מחבת בלי שמן (לא חייב אבל מאוד מוסיף)
מעט שמן זית
* אופציונלי- שמיר קצוץ במידה ואוהבים
* אופציונלי מספר 2- להוסיף סייטן טחון/ טחון מן הצומח לאחר שהאורז מוכן.
כרוב ירוק בינוני
רוטב
200 גר' רסק עגבניות
2 עגבניות גדולות מגורדות בפומפייה
1 בצל סגול גדול חתוך לקוביות ומטוגן
1 כפית אבקת מרק עוף פרווה של קנור
1 כפית שום כתוש
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
1/8 כפית פלפל שחור גרוס דק
מים רותחים בגובה שיכסה את הכרוב
איך מכינים?
הכנת המילוי
1. שוטפים את האורז במסננת מתחת למים זורמים, מסננים ומעבירים לפיירקס עגול.
2. מטגנים קוביות בצל במעט שמן עד שהן מתרככות. מוסיפים לאורז.
3. מקפיצים צנוברים על מחבת ללא שמן ואש נמוכה עד שהם מעט שזופים. מוסיפים לאורז.
4. מוסיפים כוס מים רותחים ותבלינים. במידה ומעוניינים בשמיר, מוסיפים אותו עכשיו.
5. מכסים את הפיירקס ומבשלים במיקרוגל ל-7 דקות. זה לא יהיה מוכן, זה יהיה רק בישול חלקי.
הכנת הרוטב
1. בסיר רחב אך לא גבוה מערבבים את כל המרכיבים של הרוטב. מבשלים קלות עד לרתיחה ראשונה.
2. מוסיפים את הכרוב לרוטב ומוסיפים מים במידת הצורך על מנת שיכסו את הכרוב, אך לא יותר מדי.
הכנת הכרוב
1. שוטפים היטב את הכרוב ועוטפים אותו שלם בניילון נצמד. מכניסים למיקרוגל לעשר דקות.
מניחים לו להתקרר לפני עבודה איתו (זהירות הוא רותח).
2. לאחר שהכרוב קר, מפרקים כל עלה בנפרד. מתחילים בחיתוך הקצה של כל עלה ליד הראש של הכרוב
ומשחררים בעדינות כל עלה.
3. מורידים את הפס הקשה של העלה בצורת V בעזרת סכין. מניחים את כל העלים בקופסא.
4. לוקחים עלה אחד, סוגרים את ה-"V" שנוצר עם הידיים ומניחים עליו כמה כפות מהמילוי. דואגים לשמור
רווח של כס"מ מהקצוות.
5. סוגרים את הקצוות מהצדדים על המילוי ומתחילים לגלגל את הכרוב עד שהוא סגור.
6. מניחים את הכרוב בתוך הרוטב, סוגרים עם מכסה ומבשלים על להבה בינונית-גבוהה עד שהכרוב מתרכך
והרוטב מצטמצם.
מקווה שהכל ברור 🙂
בתיאבון!
מיס ביס