אתם מכירים את זה שאתם חוזרים בערב (אצלי זה יותר לילה, אבל לא נכנס לזה 🙂 ) מהעבודה ואתם פשוט גוועים ברעב?
הבטן צועקת הצילו וממש מרגיש כאילו היא נדבקת לגב?!
אז המתכון הזה הוא בדיוק בשביל הרגעים האלו, אני קוראת להם: רגעי חירום או רגעי שבירה.
את המתכון לבצק המופלא הזה מצאתי עוד בתקופה שהמילים "בצק ספידי" היו הדבר הכי חם בפייסבוק.
למה הוא כל כך מופלא אתם אומרים? כי מכינים אותו בדקה וחצי, נותנים לו לנוח על השיש עשר דקות והוא מוכן לעבודה!
המתכון ישב אצלי במגירה במשך אולי שנה, אפילו יותר, כמו הרבה מאוד מתכונים אחרים.
רק לאחרונה החלטתי סופסוף לנסות אותו ואני פשוט לא מתכוונת להפסיק!
ניתן להכין ממנו כמעט כל דבר, מתוק או מלוח. הפעם רציתי לסיים את מלאי הקייל במקרר אז אילתרתי משהו,
כיסונים ממולאים בקייל, בצל וגבינת צ'דר.
אתם מוזמנים לאלתר מילויים עם מה שאתם אוהבים או מה שיש בבית.
(הלוואי והייתי יודעת למי לתת קרדיט על המתכון המהמם הזה)
מה צריך?
לבצק
2 כוסות קמח לבן
1 כפית שטוחה מלח / 2 כפות סוכר למתוק
1 כפית שטוחה של אבקת אפייה
1 ביצה L
1/4 כוס שמן
1/4 כוס מים רותחים
1/4 כוס חלב רותח (אפשר לחמם במיקרו) (לגרסת פרווה ניתן להמיר את 1/4 הכוס למים)
למילוי
15 עלי קייל דינוזאור
1 בצל סגול בינוני – גדול
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס דק
1/4 כפית סומק
2 כפות שמן זית איכותי
30 גרם גבינת צ'דר חתוכה לקוביות קטנות
קורצן עגול בקוטר 7 ס"מ.
ביצה למריחה.
שומשום, קצח לפיזור למעלה.
איך מכינים? (כ-18 יחידות)
בצק
1. שמים בקערה קמח, אבקת אפייה ומלח. מערבבים.
2. יוצרים גומה גדולה במרכז ושופכים לתוכה ביצה ושמן בעדינות. מכסים את הביצה בקמח מהצדדים כך שלא תבצבץ החוצה.
3. מוסיפים מים וחלב רותחים (משתדלים שלא יגעו בביצה כדי שלא תהפוך לחביתה) ומערבבים מהר ככל האפשר.
4. לשים לבצק רך ונעים (אם חסרים נוזלים, מוסיפים כף מים רותחים וממשיכים ללוש, עד שנוצר בצק רך, חלק ולא דביק כמעט.
5. מכסים את הקערה במגבת מטבח ונותנים לבצק לנוח 10 דקות. (ככל שנותנים לו יותר זמן לנוח, כך הוא יהיה קל יותר לעבודה).
6. מקמחים קלות משטח ומרדדים את הבצק כמה שיותר דק, בערך 2-3 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 7 ס"מ, או גדולים יותר
(תלוי בגודל הכיסון שאליו רוצים להגיע). במידה והבצק מתכווץ צוך כדי עבודה, תנו לו לנוח כמה דקות ותמשיכו לרדד אותו.
7. ממלאים בכפית מהמילוי, מניחים מעל קוביית צ'דר (או כל גבינה קשה אחרת) וסוגרים לשניים כך שיוצאת צורה של חצי עיגול.
מהדקים עם מזלג בקצוות.
8. מורחים ביצה על הכיסונים ומפזרים שומשום, קצח או מה שאוהבים.
9. אופים בחום של 175 על טורבו ל-30 דקות או עד שהכיסון שזוף גם מלמטה.
מילוי
1. קוצצים בצל סגול ומטגנים עם קצת שמן במחבת על אש נמוכה – בינונית, עד שהוא מתרכך מעט.
2. שוטפים היטב את עלי הקייל. חותכים לרצועות דקות ברוחב 1/2-1 ס"מ. מוסיפים למחבת.
3. לאחר שהעלים נובלים, מוסיפים מלח, פלפל וסומק. מבשלים עד שרך ומתקנים תיבול לפי הטעם.
הערה:
קראתי אתמול כאן שעלים ירוקים ובעיקר קייל, תרד וכרוב מצעירים את המוח ב-11 שנים!
איזה מזל שאני כותבת לכם כל כך הרבה מתכונים עם קייל נכון?! 🙂
(שמתם לב למוטיב החוזר במתכונים שלי עד עכשיו? ירוק ירוק ירוק וכמה שיותר!)
בתיאבון,
מיס ביס 🙂