לא להאמין, אבל אנחנו שם.
חג ראשון של פסח, עבר!
אחרי סוף שבוע כל כך עמוס בתבשילים וקינוחים אני יכולה להישבע שאני אישית עליתי עשרה קילו.
טוב, ככה לפחות אני מרגישה אחרי כל ביקור אצל ההורים שלי.
ועכשיו, כל מה שאני מפנטזת עליו למחר (כי כרגע אני לא מסוגלת להכניס שום דבר לפה) הוא סלט כרוב!
יש משהו בסלט הזה שמרגיע אותי, מנקה אותי מבפנים כמו שרק טיהור עמוק עמוק יכול לעשות.
קשה לי להסביר את זה, אבל אני יכולה בקלות לאכול סלט כרוב לארוחת צהריים וערב גם יחד.
הסלט הזה הוא בריא, מרענן, מנקה והכי מתאים לדיאטה שפותחים דקה אחרי החג 🙂 וכמובן שהוא מתאים
לכל ארוחה וגם לארוחת החג הבאה. אין שום סיכוי שלא תתמכרו!
מה צריך?
1/2 כרוב לבן בינוני (אם עושים כמות גדולה יותר פשוט מגדילים את כמות שאר הדברים)
בערך 10 גבעולי עירית
1/4 כוס גרעיני דלעת קלויים
1/4-1/3 כוס שמן זית איכותי (מאוד משפיע על הטעם)
1/4 כוס לימון סחוט (או לפי הטעם)
2 כפיות מלח (לפי הטעם)
1 כפית פלפל שחור גרוס דק (לפי הטעם)
* אופציונלי: קוביות גבינת פטה כבשים / גבינת סנט מור או כל גבינה שאוהבים (עדיף לא ממרח)
איך מכינים?
1. חותכים את הכרוב לחתיכות דקות ומניחים בקערה. ממלאים את הקערה במים וקצת מלח, אפשרי גם קצת חומץ
לחיטוי. שוטפים ומסננים.
2. חותכים את העירית לחתיכות ברוחב 1 ס"מ. מוסיפים לקערה.
3. מחממים מחבת קטנה על אש בינונית ושופכים לתוכה את גרעיני הדלעת. מערבבים מדי פעם ומחכים שהגרעינים
יתחילו לקפוץ ולהתפוצץ ולהשתזף קצת. להיזהר לא לשרוף. להוסיף לקערה.
4. לשפוך את כל התבלינים (עדיף שיהיה הרבה שמן זית ולימון כדי שזה יהיה רטוב ולא יבש). עדיף לערבב טוב עם
הידיים ואפילו לעסות את זה קצת. להניח בצד לכמה דקות עד שהטעמים נספגים. (אם רוצים מוסיפים קוביות גבינה).
5. אוכלים ונהנים 🙂
בתיאבון,
מיס ביס 🙂