אני לא באמת זוכרת מתי פיתחתי את האהבה להמבורגר.
כילדה אני זוכרת את האושר שהיה לי על הפנים כשאמא החליטה להביא לנו בורגר ראנץ' לארוחת הצהריים.
עם השנים זה לא עבר, הכמיהה הזאת לקציצה המושלמת עם כל התוספות הטעימות ליד.
להיות צמחונית מגיל מאוד צעיר בעולם שלא ידע מה לעשות עם אנשים כמוני, הוביל לחסך של כמה שנים טובות
עד שהתחיל להיכנס לארץ טרנד הצמחונות.
בהתחלה זה אפילו לא היה טרנד, אלא כמה מסעדות חלוצות שהחליטו להכין גרסה צמחונית גם לאנשים כמוני.
כנראה אף פעם לא אשכח את זה, שהייתי מוכנה לנסוע לכל מקום בארץ כדי לאכול המבורגר צמחוני.
נסיעה מעומר לקיסריה בשביל לאכול המבורגר, היתה עניין נורמלי עבורי שמילא אותי באושר.
בפעם אחרת אספר לכם על הנסיעה ללונדון רק כדי לאכול במסעדה מקסיקנית שאני אוהבת ולחזור.
כן… אוכל זה משהו שמאוד גורם לי אושר 🙂
עברו הרבה מאוד שנים, לפחות עשר, עד שהתחילו למלא תפריטים בגרסאות צמחוניות למאכלים ידועים.
למי שעדיין אוכל בשר, אין מושג עד כמה זה חשוב ואיזה צעד מהותי זה.
אז אל תתפלאו אם בפעם הבאה שאשב אתכם, ייפלט לי מהפה שכל מה שבא לי זה המבורגר טוב
(תמיד הכוונה שלי תהיה לצמחוני).
את המתכון המצורף פיתחתי לכבוד יום העצמאות הקרב ובא.
נמאס לי להסתפק בטופו על המנגל או במקרה הטוב בפטריית פורטובלו.
בא לי לאכול אוכל טעים ועסיסי ולהתענג על כל ביס (ואם בעלי אמר שזה ממש טעים והוא לא היה עולה על
זה שזה לא בשר, אתם חייבים לנסות!).
בורגר טבעוני, עסיסי, מלא בטעם והכי בריא שאפשר, HERE WE GO!
מה צריך?
1 חבילת סייטן טחון מן הצומח של טבע דלי 500 גרם BBQ- להפשיר כמה שעות או לילה קודם במקרר
1 זוקיני בינוני מגורר בפומפייה גסה עם הקליפה
1/2 בצל סגול בינוני מגורר בפומפייה גסה
1 פטריית פורטובלו גדולה קצוצה דק במעבד מזון
1/3 כוס שעועית אדומה כהה משימורים (Kidney Beans) שטופה ומסוננת
1/8-1/4 כפית מלח
1/8 כפית פלפל שחור גרוס דק
1 כפית שמן זית איכותי
איך מכינים?
1. מוציאים את הסייטן הטחון מהאריזה ומניחים בקערה גדולה. מועכים קצת.
2. מועכים את השעועית עם האצבעות ומוסיפים לקערה.
3. מוסיפים זוקיני, בצל, פטריות, שמן זית ותבלינים. מערבבים הכל עם הידיים ומועכים קצת לאיחוד החומרים ויצירת "בצק".
4. מניחים על משטח עבודה נייר אפייה או משטח מסיליקון. מרססים קצת שמן למניעת הדבקות.
5. לוקחים קורצן בקוטר 10 ס"מ או יותר אם הלחמניה שלכם רחבה יותר. מרססים בתוכו ממש מעט שמן, רק כדי שלא ידבק.
מניחים אותו על משטח העבודה ובידיים מעט רטובות ממלאים אותו בעיסה שהכנו עד לגובה כ-1-1.5 ס"מ.
משתדלים שהחלק העליון של הקציצה יהיה חלק ובגובה אחיד.
* עדיף להכין קציצה אחת בכל פעם כדי שתוכלו להרים את משטח העבודה ולהפוך את הקציצה בקלות על הטוסטר. אפשר
גם לחתוך ניירות אפייה אישיים בגודל קצת יותר מהעיגול ולהכין את כולם בו זמנית.
זה אמור להיראות כך:
6. מחממים טוסטר עם פסים (כמו של טוסטים) / מחבת פסים / מנגל עם מעט שמן זית.
7. מניחים את הקציצה ו"מטגנים" כמה דקות מכל צד, עד שזה שזוף. זה יראה בערך ככה:
8. מניחים על לחמניה יחד עם התוספות שאוהבים ונהנים מכל רגע.
אם אתם בקטע של להכין את הלחמניות בעצמכם כמוני, תמצאו מתכון נהדר פה
בתיאבון,
מיס ביס 🙂
נראה נהדר. ולטובת אלה שיכינו בחו"ל, מה משקל חבילת הסייטן?
תודה רבה 🙂 משקלה הוא 500 גרם. במידה ולא תמצאי את הסוג הספציפי הזה, יתכן שתצטרכי להוסיף משהו לאיחוד החומרים, כי הגרסה הזו מגיעה במרקם עיסתי.
כמו כן, היא מתובלת. אז אולי תצטרכי להוסיף תבלינים כמו שום, פפריקה וכדומה. תיידעי אותי ואנסה לעזור לך.
שלום,
בטוסטר המשלושים שחש בו פסים, בו מכינים את המבורגר? מורדים את הטוסטר זאת אומרת לוחצים על הטוסטר או "מטגנים" כשזה פתוח?
שלום יפעת,
אני עשיתי את זה בטוסטר עם פסים של טוסטים, אבל בלי משולשים.
את יכולה לעשות גם במחבת פסים או על הגריל. המשולשים יחתכו לך את ההמבורגר ויהיה קשה להפוך אותי לדעתי.
אני סגרתי את הטוסטר אבל לא עד הסוף, כדי שלא ימעך יותר מדי. את יכולה גם להשאיר פתוח ולהפוך מדי פעם לצלייה מכל הכיוונים.
מקווה שעזרתי 🙂
היי,
אפשר להשתמש בפטריית שמפניון?
מה אפשר לשים במקום זוקיני או קישוא? אפשר בלי?
תודה וחג עצמאות שמח,
גליה
היי גליה,
בהחלט אפשר להשתמש בפטריות שמפיניון, רק קחי בחשבון שהן פחות בשרניות מפטריות פורטובלו. תקצצי יותר מפטריה אחת כי הן קטנות בדרך כלל.
אין שום בעיה לא לשים קישוא או זוקיני, זה פשוט ישנה את הטעם מעט ויקטין את נפח הקציצה. אולי תנסי גזר במקום? לא ניסיתי.
חג עצמאות שמח גם לך 🙂
נראה ממש טעים! לכמה קציצות המתכון מיועד?
תודה רבה אלון!
המתכון מיועד ל-8 קציצות בקוטר 10 ס"מ.
הגברת ביס,
עשיתי עכשיו את ההמבורגר בדיוק לפי המתכון:
יצא מטורף!
תודה תודה תודה!
וחג עצמאות שמח.
גיא,
אתה לא מבין כמה שימחת אותי עכשיו 🙂
תודה לך!
חג עצמאות שמח!
חג שמח, השעועית נשארת שלמה? לא אמורים לרסק אותה?
חג שמח ויקי,
את השעועית מועכים עם האצבעות 🙂
הי, מאי !
אני רוצה להכין כרגע את הקציצות.
האם אני יכולה לדעתך להשתמש באפונה קפואה או תירס קפוא או שעועית ירוקה קפואה (חלוטים),
במקום שעועית אדומה שאין לי ?
האם אפשר לשלב ביצים במתכון הזה, בנוסף או במקום ?
האם אפשר להכין את כל העיסה (500גרם), לטגן רק מחצית, להשאיר במקרר, ואחרי יומיים לטגן את השאר ?
או שעדיף מלכתחילה, להפשיר רק חצי חבילת סייטן ?
הילדות שלי אוכלות כמויות מזעריות… )-:
תודה רבה ! (-:
היי מירית,
1. אני חושבת שלצורך המרקם אפונה תהיה הטובה ביותר אם מעכת אותה. לא ניסיתי, אבל אני גם לא חושבת שאת חייבת.
לדעתי אם תוותרי על השעועית לא יקרה כלום, יש שם כמות לא גדולה וזה בעיקר בריא ומרקמי אבל לאו דווקא יהרוס את המתכון.
אולי תנסי לעשות חצי בלילה עם אפונה וחצי בלי ותראי את ההבדל? מעניין אותי לדעת איך יצא 🙂
2. אפשר לשלב ביצה אבל באמת שאין צורך, הבלילה דביקה ורכה וזה יהפוך את הכל לנוזלי יותר. אם כל כך בא לך ביצה תוסיפי אולי יותר פטריות פורטובלו.
3. כשמפשירים את חבילת הסייטן לא ניתן להפשיר רק חצי. אני ממליצה להכין את הקציצות, לקרוץ אותן לעיגולים ולהניח על ניירות אפייה. תשמרי אותן במקפיא בקופסא אטומה מופרדות אחת מהשנייה ותוכלי להכין אותן בפעם אחרת מתי שבא לך.
מקווה שעזרתי 🙂
בוקר טוב, מאי !
תודה על התגובה המהירה.
בטח ! את תמיד עוזרת ומעודדת ! (-:
שיהיה לך יום מקסים !
בהערכה רבה, מירית.
היי מירית,
מאוד משמח אותי לשמוע 🙂
שיהיה לך יום נפלא!!!
היי מאי,
ההמבורגר נראה נפלא, אנסה אותו.
מבקשת לדעת האם ניתן להקפאה.
תודה
תודה רבה 🙂
אין בעיה להקפיא את ההמבוגר לאחר שהכנת את הבלילה וקרצת עיגולים, רק צריך לוודא להניח נייר אפייה ביניהם למניעת הידבקות.
כמובן שעדיף לסגור הכל בקופסא אטומה על מנת להימנע מריחות מהמקפיא.