יש דבר יותר ממכר מריח של לחם שהרגע יצא מהתנור?
נכון שזה כיף שהריח הזה מציף לא רק את הקונדיטוריה הקרובה אלא גם את הבית שלנו?
כחלק מההכנות ליום העצמאות הקרב בצעדי ענק וכחלק משלים ובלתי נפרד למנת ההמבורגר שלי
קבלו מתכון ללחמניות המבורגר אווריריות, רכות ושמנמנות שלא תרצו להפסיק להכין ובעיקר לאכול 🙂
מה צריך?
1 כוס מים פושרים-חמימים (זהירות לא יותר מדי חם!)
3 כפות חלב חמים (20-30 שניות במיקרו, שוב לא יותר מדי חם)
2 כפיות שמרים יבשים
2+1/2 כפות סוכר
2 ביצים L
3 כוסות קמח לחם
1/3 כוס קמח לבן
1+1/2 כפיות מלח
40 גרם חמאה רכה
לציפוי:
1 ביצה
שומשום
איך מכינים?
1. מרככים את החמאה כמה שניות במיקרו או על השיש כמה שעות. מכניסים אותה לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבבים כמה
שניות במהירות הכי גבוהה (10). מגרדים עם קלף או לקקן את הדפנות והתחתית ומערבבים שוב כמה שניות עד שהיא רכה
ונדבקת לדפנות. מגרדים שוב.
2. מוסיפים לקערה מים, חלב וביצים (שקשקשנו קודם עם מזלג) ומערבבים ל-10 שניות על אותה המהירות. זה לא צריך להיות אחיד.
3. בקערה נפרדת מערבבים את שני סוגי הקמחים והשמרים טוב טוב.
4. מוסיפים את התערובת היבשה לרטובה ומערבבים על מהירות בינונית-גבוהה (6) לחצי דקה, עד שנוצר בצק התחלתי.
5. מחליפים לוו לישה, מוסיפים את המלח ולשים 6-8 דקות על מהירות מספר 2. עד שהבצק אחיד וחלק באופן יחסי. הבצק יהיה
דביק!
6. מעבירים את הבצק לשיש מקומח מעט ומשמנים את קערת המיקסר במעט שמן זית. מחזירים את הבצק לקערה ומגלגלים אותו
קצת בתוכה כדי שיהיה עטוף בשמן. עוטפים את הקערה בניילון נצמד.
7. מתפיחים 1-3 שעות (תלוי אם זה קיץ או חורף). עד שהבצק מכפיל ואפילו משליש את נפחו.
8. מקמחים מעט משטח עבודה וחותכים את הבצק ל-8 חתיכות שוות (בערך 107 גרם כל אחד). דופקים כל חתיכה על השיש
להוצאת האוויר, לשים מעט ויוצרים צורת כדור.
9. מרפדים תבנית 2 תבניות תנור בנייר אפייה ומניחים 4 כדורים על כל תבנית רחוק ככל האפשר אחד מהשני. מרססים טיפה
מעל ומכסים בניילון נצמד רופף מאוד (אחרת הוא ידבק לכדורים).
זה יראה בערך כך- עדיף להרחיק אותן יותר ממה שרואים בתמונה, אחרת הן ידבקו אחת לשנייה- מניסיון!
10. מתפיחים שוב ל-1-2 שעות עד שהם נפוחים ורכים למגע.
11. מברישים את הלחמניות עם ביצה ומפזרים שומשום.
12. מחממים תנור ל-200 מעלות על טורבו, מניחים תבנית עם מים רותחים בחלק הכי תחתון של התנור ואופים כ-15 דקות,
מומלץ באמצע האפייה להפוך את התבנית כך שהשיזוף יהיה זהה.
13. להעביר את הלחמניות לרשת צינון ולתת להן להתקרר קצת.
תהנו!
מיס ביס 🙂
*המתכון המקורי נלקח מכאן ועליו נערכו שינויים.
ניסיתי עכשיו את המתכון והייתי חייבת להוסיף די הרבה קמח כי הבצק יצא ממש, אבל ממש דביק. באיזה כוסות מדובר? אולי כאן הבעיה?
תודה!
כוסות מדידה של אפייה. במה השתמשת?