מיס ביס MissBiss
  • עמוד הבית
  • מי אני?
  • טבלת המרת מידות
  • עמוד הבית
  • מי אני?
  • טבלת המרת מידות
עמוד הבית ♥ מיס ביס I בלוג אפטיט ♥ לחמניות המבורגר ביתיות

לחמניות המבורגר ביתיות

20 באפריל 2015 2 תגובות

Burger bun
יש דבר יותר ממכר מריח של לחם שהרגע יצא מהתנור?
נכון שזה כיף שהריח הזה מציף לא רק את הקונדיטוריה הקרובה אלא גם את הבית שלנו?

כחלק מההכנות ליום העצמאות הקרב בצעדי ענק וכחלק משלים ובלתי נפרד למנת ההמבורגר שלי
קבלו מתכון ללחמניות המבורגר אווריריות, רכות ושמנמנות שלא תרצו להפסיק להכין ובעיקר לאכול 🙂

מה צריך?
1 כוס מים פושרים-חמימים (זהירות לא יותר מדי חם!)
3 כפות חלב חמים (20-30 שניות במיקרו, שוב לא יותר מדי חם)
2 כפיות שמרים יבשים
2+1/2 כפות סוכר
2 ביצים L
3 כוסות קמח לחם
1/3 כוס קמח לבן
1+1/2 כפיות מלח
40 גרם חמאה רכה

לציפוי:
1 ביצה
שומשום

איך מכינים?
1. מרככים את החמאה כמה שניות במיקרו או על השיש כמה שעות. מכניסים אותה לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבבים כמה
שניות במהירות הכי גבוהה (10). מגרדים עם קלף או לקקן את הדפנות והתחתית ומערבבים שוב כמה שניות עד שהיא רכה
ונדבקת לדפנות. מגרדים שוב.
2. מוסיפים לקערה מים, חלב וביצים (שקשקשנו קודם עם מזלג) ומערבבים ל-10 שניות על אותה המהירות. זה לא צריך להיות אחיד.
3. בקערה נפרדת מערבבים את שני סוגי הקמחים והשמרים טוב טוב.
4. מוסיפים את התערובת היבשה לרטובה ומערבבים על מהירות בינונית-גבוהה (6) לחצי דקה, עד שנוצר בצק התחלתי.
5. מחליפים לוו לישה, מוסיפים את המלח ולשים 6-8 דקות על מהירות מספר 2. עד שהבצק אחיד וחלק באופן יחסי. הבצק יהיה
דביק!
6. מעבירים את הבצק לשיש מקומח מעט ומשמנים את קערת המיקסר במעט שמן זית. מחזירים את הבצק לקערה ומגלגלים אותו
קצת בתוכה כדי שיהיה עטוף בשמן. עוטפים את הקערה בניילון נצמד.
7. מתפיחים 1-3 שעות (תלוי אם זה קיץ או חורף). עד שהבצק מכפיל ואפילו משליש את נפחו.
8. מקמחים מעט משטח עבודה וחותכים את הבצק ל-8 חתיכות שוות (בערך 107 גרם כל אחד). דופקים כל חתיכה על השיש
להוצאת האוויר, לשים מעט ויוצרים צורת כדור.
9. מרפדים תבנית 2 תבניות תנור בנייר אפייה ומניחים 4 כדורים על כל תבנית רחוק ככל האפשר אחד מהשני. מרססים טיפה
מעל ומכסים בניילון נצמד רופף מאוד (אחרת הוא ידבק לכדורים).
זה יראה בערך כך- עדיף להרחיק אותן יותר ממה שרואים בתמונה, אחרת הן ידבקו אחת לשנייה- מניסיון!
Burger bun10. מתפיחים שוב ל-1-2 שעות עד שהם נפוחים ורכים למגע.
11. מברישים את הלחמניות עם ביצה ומפזרים שומשום.
12. מחממים תנור ל-200 מעלות על טורבו, מניחים תבנית עם מים רותחים בחלק הכי תחתון של התנור ואופים כ-15 דקות,
מומלץ באמצע האפייה להפוך את התבנית כך שהשיזוף יהיה זהה.
13. להעביר את הלחמניות לרשת צינון ולתת להן להתקרר קצת.

תהנו!
מיס ביס 🙂

*המתכון המקורי נלקח מכאן ועליו נערכו שינויים.

שיתוף:

פורסם ב: לחמים, מאפים תגיות: מאפים
« הקודם
הבא »
פוסטים אחרונים
  • סלט אבוקדו ומש
  • לחם גבינות הודי
  • ברוקמולי
  • סלט כרובית ומש
  • מיונז שום בייתי
תגובות אחרונות
  • מיס ביס על עוגת גזר ופקאן
  • מיס ביס על קציצות "בשר" ברוטב עגבניות
  • מיס ביס על סלט אנטיפסטי
  • מיס ביס על טבעות בצל אפויות
  • מיס ביס על מיונז שום בייתי
מה תוכלו למצוא אצלי?
  • אוכל (7)
  • איטלקי (7)
  • אפייה (2)
  • הודי (1)
  • טבעוני (23)
  • ירקות (34)
  • ל"ג בעומר (1)
  • לחמים (2)
  • מאפים (13)
  • ממרחים (1)
  • ממרחים ורטבים (6)
  • מנות עיקריות (19)
  • מרוקאי (2)
  • מרקים (4)
  • משקאות (1)
  • נשנושים (18)
  • סלטים (7)
  • עוגות (4)
  • עוגיות (6)
  • פורים (1)
  • פירות (4)
  • פסח (3)
  • פשוט וקל (46)
  • צמחוני (54)
  • צרפתי (2)
  • קינוחים (11)
  • שבועות (5)
  • תוספות (22)
  • תיאלנדי (1)

2 תגובות

  1. נטלי 5 במאי 2016 בשעה 14:18 הגב

    ניסיתי עכשיו את המתכון והייתי חייבת להוסיף די הרבה קמח כי הבצק יצא ממש, אבל ממש דביק. באיזה כוסות מדובר? אולי כאן הבעיה?
    תודה!

    • מיס ביס 4 ביוני 2016 בשעה 20:20 הגב

      כוסות מדידה של אפייה. במה השתמשת?

השארת תגובה

ביטול

יצירת קשר

אשמח לשמוע מכם!

הצלחתם להכין את המתכון?
ספרו לי!
בא לכם לשאול שאלות?
אני פה בשבילכם!
כתבו תגובה או שלחו מייל:
missbissblog@gmail.com

תגיות
טבעוני ירקות מאפים מאפינס ממרחים מנות ראשונות מרקים מתוקים מתכונים צמחוניים סלטים עוגות עוגיות פיצה פירות פסח פסטה פשטידות קינוחים רטבים תוספות
!
כל הזכויות שמורות למאי הירש I מיס ביס. אין לעשות שימוש בתכנים מהאתר, לרבות תמונות, ללא אישור מפורש בכתב. www.missbiss.co.il
✕