הפעם הראשונה שבה נתקלתי ב"ספגטי" זוקיני היתה אצל חמותי, היא בדיוק חזרה מטיול לארה"ב והביאה איתה
משחק חדש למטבח "מסלסל ירקות" (אני מניחה שקוראים לו ככה). הוא מגיע בצורה של מחדד גדול ואפשר ל"חדד" איתו
כל מיני ירקות.
אני בכלל מכורה לגאדג'טים למטבח, מבחינתי אף פעם אין מספיק, כמו גם מקום בארון.
בבית הבא אני צריכה לשים לי למטרה למצוא מטבח בגודל של בית, אחרת אבוד לי 🙂
אבל לענייננו, מה שכיף בצורת החיתוך הזו מלבד מהיותה יפה, היא מאפשרת לאכול את הזוקיני חי עם תבלון או מוקפץ קלות עם עלים ירוקים, ירקות אחרים או כל העולה על הדעת.
במקרה הזה, הקפצתי את הזוקיני קלות יחד עם כמה דברים אחרים ונוצרה מנה קלילה בטעמה, מרעננת ומשביעה כמנה עיקרית,
אך כמובן שאפשר להגישה כמנה ראשונה לצד משהו אחר.
מה צריך?
2 זוקיני גדולים מסולסלים עם הקליפה
1 גמבה אדומה בינונית חתוכה לרצועות דקות
1 פלפל כתום בינוני חתוך לרצועות דקות
4 שיני שום פרוסות
100 גרם מקלות שעועית (סוג של אטריות)
1/4 כוס שמן זית
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס דק
צרור שמיר קצוץ דק
איך מכינים?
1. מחממים במחבת או ווק את שמן הזית על אש בינונית ומטגנים את הגמבות כדקה עד שהן מתרככות מעט.
2. מוסיפים את שיני השום לחצי דקה נוספת, עד שמתחילות לתפוס צבע.
3. מוסיפים את הזוקיני והתבלינים ומטגנים קלות לאיחוד טעמים. זהירות לא להפוך את הזוקיני לרך מדי. מכבים את האש.
4. בסיר נפרד מרתיחים מים ומאדים את מקלות השעועית לכמה דקות עד שהן רכות. מסננים.
5. מוסיפים את מקלות השעועית המוכנות לווק ואת השמיר הקצוץ, מטגנים לדקה לאיחוד הטעמים.
6. למנה לא טבעונית, מומלץ להוסיף קוביות פטה למעלה. מוסיף המון!
בתיאבון 🙂
מיס ביס