כדורי שוקולד תמיד מחזירים אותי לילדות וממיסים אותי מחדש.
יש משהו במרקם ובשילוב של המרכיבים שלוקח אותך למחוזות העבר כשעוד היית ילד של אמא והתחננת לעוד כדור אחד
אחרון. אני מגדירה את זה כאושר צרוף בכדור קטן שתשמח לנשנש בכל גיל.
זה משהו שמכינים כשאין כלום בבית וכשאין כוח לאפות שום דבר מורכב לשבת בבוקר. פשוט, קל ולא מצריך הרבה מצרכים
או ידע כלשהו באפייה. המתכון המושלם לאופה המתחיל 🙂
זו יכולה להיות גם פעילות נפלאה עם הילדים או סתם משהו להכין ברגע האחרון לפני כניסת שבת או אם הילד שכח שהוא
צריך לקחת עוגה למחרת לגן.
המתכון מבוסס על מתכון לכדורי שוקולד שלקחתי לפי כמה שנים מהספר "שוקולד"/ על השולחן, ספר שאני מאוד מאוד אוהבת,
עם תוספת משלי.
בא לכם לחזור איתי אל הילדות? בואו נצא לדרך!
מה צריך?
200 גרם שוקולד חלב איכותי
100 גרם חמאה
3-5 כפות אבקת סוכר
1 כוס חלב
300 גרם פתיבר טחונים (חבילה+קצת)
כ-2 כפות אייריש קרים מסוג שרידונס (או לפי הטעם)
1 כף ליקר שוקולד
בערך 30 גרם אגוזים קצוצים (כ-1/3 שקית של 100 גרם)
1 שקית קוקוס טחון לציפוי
איך מכינים?
1. ממיסים במיקרוגל שוקולד חמאה עם אבקת סוכר וחלב בפולסים קטנים. מצננים מעט.
2. טוחנים פתיבר במטחנה/ מעבד מזון/ קושרים בשקית ודופקים על השיש עם מערוך.
3. יוצקים את השוקולד על הפתיבר הטחונים, מוסיפים אגוזים קצוצים ואייריש קרים לפי הטעם (בערך 1/4 כוס) ומערבבים עם הידיים
עד לאיחוד. במידה והעיסה רטובה מדי מוסיפים עוד פתיבר.
4. בידיים לחות קורצים עיגולים מהבלילה ומגלגלים בידיים לכדורים.
5. שמים בצלחת עמוקה קוקוס או כל ציפוי שרוצים ומניחים כדור כדור ומגלגלים מצד לצד. משתדלים שהכדורים ישמרו על צורתם
ויהיו זהים בגודלם כמה שאפשר.
6. מניחים באופן מרווח על תבנית עם נייר אפייה ומאחסנים במקרר.
תהנו,
מיס ביס 🙂