מיס ביס MissBiss
  • עמוד הבית
  • מי אני?
  • טבלת המרת מידות
  • עמוד הבית
  • מי אני?
  • טבלת המרת מידות
עמוד הבית ♥ מיס ביס I בלוג אפטיט ♥ מרק ירקות אלג'יראי של פסח

מרק ירקות אלג'יראי של פסח

6 באפריל 2015 אין תגובות

vegetable_soup_passoverתכירו, זה המרק שנמצא קבוע אצלנו על השולחן בפסח. טוב, אחד מהם.
יש לנו מלחמה קבועה במשפחה, איזה מרק הכי אהוב, המרוקאי או האלג'יראי (יש לי רבע אלג'יראי).
בכל שנה סופרים את כמות האנשים שמעדיפים את המרק על פני האחר.

אני מרחמת על כל אורח חדש שמגיע, הוא לא יודע לאיזה בור הוא הכניס את עצמו 🙂
הכל מתחיל משאלה "תמימה" של איזה מרק הוא מעדיף. בדרך כלל מדובר במישהו שלא טעם אף
אחד מהם. ואז מתחילה התחרות!
כל צד מנסה לשכנע את האורח שכדאי לו לאכול את שלו, עד שבסוף האורח נכנע ומבקש לטעום
משניהם, טעות!
עכשיו העיניים של כולם עליו, מחכות בשקיקה לדעת מי ניצח 🙂

מרק ירקות אלג'ראי, זהו מרק עשיר מאוד שמהווה ארוחה של ממש, מאוד משביע ומאוד בריא,
מלא בטעמים ושלל ירקות והוא הכי טעים בפסח!

מה צריך? (5-6 מנות)
2 בצלים לבנים גדולים חתוכים לקוביות בינוניות
1 כוס אפונה עדינה של סנפרוסט
1 כוס פולים ירוקים טריים, קלופים משתי הקליפות (מקלפים עם הציפורניים)
2 תפוחי אדמה בינוניים-גדולים קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
2 גזרים גדולים קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
1/4 קילו דלעת נקייה וחתוכה לקוביות בינוניות (להוריד לה את הגרעינים ואת הקליפה)
3 גבעולי סלרי (עלים וגבעול דק עליון) קצוצים
1 כוס כוסברה קצוצה
מעט שמן זית איכותי / שמן קנולה
2 כפות גדושות פפריקה מתוקה
1/4 כפית כורכום
2 כפות אבקת מרק עוף פרווה
מלח לפי הטעם
מעט פלפל שחור גרוס דק

איך מכינים?
1. בסיר גדול מטגנים את הבצל על אש בינונית עד שמתרכך ומתחיל להיות שקוף.
2. מוסיפים פפריקה מתוקה וכורכום ומערבבים מעט לפתיחת הטעמים.
3. מוסיפים אפונה, פולים, תפוחי אדמה, גזרים, דלעת וסלרי. מערבבים.
4. ממלאים את הסיר במים רותחים ומוסיפים מלח, פלפל ואבקת מרק עוף.
5. מכסים את הסיר עם מכסה ומבשלים על אש בינונית עד שהירקות מתרככים.
6. לקראת סוף הבישול מוסיפים כוסברה קצוצה ומבשלים כמה דקות נוספות. מתקנים תיבול.
7. אוכלים! (מומלץ לפזר מעל 1/4 מצה מפוררת)

בתיאבון!
מיס ביס 🙂

שיתוף:

פורסם ב: טבעוני, ירקות, מנות עיקריות, מרקים, פסח, פשוט וקל, צמחוני, תוספות תגיות: מנות ראשונות, מרקים, פסח
« הקודם
הבא »
פוסטים אחרונים
  • סלט אבוקדו ומש
  • לחם גבינות הודי
  • ברוקמולי
  • סלט כרובית ומש
  • מיונז שום בייתי
תגובות אחרונות
  • מיס ביס על עוגת גזר ופקאן
  • מיס ביס על קציצות "בשר" ברוטב עגבניות
  • מיס ביס על סלט אנטיפסטי
  • מיס ביס על טבעות בצל אפויות
  • מיס ביס על מיונז שום בייתי
מה תוכלו למצוא אצלי?
  • אוכל (7)
  • איטלקי (7)
  • אפייה (2)
  • הודי (1)
  • טבעוני (23)
  • ירקות (34)
  • ל"ג בעומר (1)
  • לחמים (2)
  • מאפים (13)
  • ממרחים (1)
  • ממרחים ורטבים (6)
  • מנות עיקריות (19)
  • מרוקאי (2)
  • מרקים (4)
  • משקאות (1)
  • נשנושים (18)
  • סלטים (7)
  • עוגות (4)
  • עוגיות (6)
  • פורים (1)
  • פירות (4)
  • פסח (3)
  • פשוט וקל (46)
  • צמחוני (54)
  • צרפתי (2)
  • קינוחים (11)
  • שבועות (5)
  • תוספות (22)
  • תיאלנדי (1)

השארת תגובה

ביטול

יצירת קשר

אשמח לשמוע מכם!

הצלחתם להכין את המתכון?
ספרו לי!
בא לכם לשאול שאלות?
אני פה בשבילכם!
כתבו תגובה או שלחו מייל:
missbissblog@gmail.com

תגיות
טבעוני ירקות מאפים מאפינס ממרחים מנות ראשונות מרקים מתוקים מתכונים צמחוניים סלטים עוגות עוגיות פיצה פירות פסח פסטה פשטידות קינוחים רטבים תוספות
!
כל הזכויות שמורות למאי הירש I מיס ביס. אין לעשות שימוש בתכנים מהאתר, לרבות תמונות, ללא אישור מפורש בכתב. www.missbiss.co.il
✕