תראו… אני בדרך כלל נוהגת לחשוב שאני תמיד צודקת
(לא כל הנשים ככה?!)
ובדרך כלל זה באמת נכון, אך דבר אחד אני יודעת, להודות בטעויות שלי.
מאז ההתערבות עם החברה ההיא מהעבודה שסיפרתי לכם עליה פה
הוכחתי לעצמי שוב ושוב ובעיקר במתכון זה, שעוגות טבעוניות יכולות להיות עסיסיות,
רטובות ובעיקר טעימות.
אני יודעת, זה הפתיע גם אותי.
אבל לאחר שהכנתי את העוגה הזו ובעלי החליט לגנוב לי אחת לעצמו, הבנתי
שהמתכון הזה הולך להיות בן בית שלנו.
עוגה בחושה ונימוחה בפה שמכינים בצ'יק צ'ק עם טעם פירותי ומרענן של תותים ובננות,
איך אפשר בכלל לסרב לחתיכה ועוד אחת ועוד אחת אחרונה אחריה.
רוצו מהר להכין לפני שהתותים יגמרו, גם אם אתם לא טבעוניים!
אני יכולה להישבע שאתם לא תרגישו בכלל בהבדל.
מה צריך? (2 תבניות אינגליש קייק)
לעוגה
3/4 כוס סוכר
1/3 כוס שמן קנולה
1/4 כוס חלב שקדים
2 כפיות תמצית וניל איכותית
4 בננות קטנות-בינוניות בשלות
1+1/4 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
קמצוץ מלח
1 כוס גדושה של קוביות תותים (להשאיר קצת לפיזור מלמעלה)
לציפוי
1/2 כוס אבקת סוכר (60 גרם)
1 כף חלב שקדים
1/2 כף חמאת קוקוס מרוככת מעט (15 שניות במיקרו) / אפשר גם מרגרינה או חמאה ללא טבעוני
איך מכינים?
1. לחמם תנור ל-175 מעלות על טורבו.
2. לשמן תבניות אינגליש קייק עם שמן קוקוס או מרגרינה. לפזר מעל קצת קמח.
3. לערבב בקערה גדולה עם מטרפה ידנית סוכר, שמן, חלב שקדים ותמצית וניל.
4. למעוך את הבננות עם מזלג ולהוסיף לבלילה. לערבב קלות.
5. להוסיף קמח, אבקת אפייה ומלח. לערבב רק עד איחוד.
6. להוסיף 3/4 כוס קוביות תותים ולקפל בעדינות ולא יותר מדי.
7. לשפוך את הבלילה לתבניות ולפזר מעל את שארית התותים.
8. אופים 20-30 דקות. לבדוק את העוגות אחרי 20 דקות עם קיסם, זה מוכן כשהוא יוצא עם פירורים לחים
והעוגה קפיצית למגע.
9. להניח את העוגות על רשת צינון לחצי שעה.
10. לערבב את כל חומרי הציפוי בקערה קטנה עם מטרפה ידנית. במידה וזה סמיך מדי להוסיף קצת חלב.
11. לשפוך את הציפוי לתוך שקית סנדביץ ולקשור טוב, לחתוך את השפיץ בקצה ו"לצייר" פסים עדינים על העוגה.
12. להשתדל לשמור קצת לאחרים.
*העוגה טעימה ביותר באותו היום, אך היא תחזיק גם בחוץ או במקרר כחמישה ימים בקופסא אטומה.
תהנו!
מיס ביס 🙂
*המתכון המקורי נלקח מפה ועליו נערכו שינויים קלים.
נשמע נפלא!
חלב סויה רגיל (במקום שקדים) גם יילך?
תודה רבה!
אני לא רואה סיבה שלא. נראה לי שהחלב שקדים יותר מתוק, אבל אני לא בטוחה.
כל חלב צמחי יתאים.
אפשר להמיר סוכר בסילאן? ואם כן, אז מה הכמויות?
תודה מראש 🙂
לצערי אני לא יודעת בוודאות להגיד לך.
לדעתי הסילאן יפגע במרקם של העוגה שיהפוך להיות יותר נוזלי אך פחות מתוק.