מיס ביס MissBiss
  • עמוד הבית
  • מי אני?
  • טבלת המרת מידות
  • עמוד הבית
  • מי אני?
  • טבלת המרת מידות
עמוד הבית ♥ מיס ביס I בלוג אפטיט ♥ עוגת תות בננה טבעונית

עוגת תות בננה טבעונית

13 באפריל 2015 4 תגובות

strawberry_banana_cake
תראו… אני בדרך כלל נוהגת לחשוב שאני תמיד צודקת
(לא כל הנשים ככה?!)
ובדרך כלל זה באמת נכון, אך דבר אחד אני יודעת, להודות בטעויות שלי.

מאז ההתערבות עם החברה ההיא מהעבודה שסיפרתי לכם עליה פה
הוכחתי לעצמי שוב ושוב ובעיקר במתכון זה, שעוגות טבעוניות יכולות להיות עסיסיות,
רטובות ובעיקר טעימות.
אני יודעת, זה הפתיע גם אותי.
אבל לאחר שהכנתי את העוגה הזו ובעלי החליט לגנוב לי אחת לעצמו, הבנתי
שהמתכון הזה הולך להיות בן בית שלנו.

עוגה בחושה ונימוחה בפה שמכינים בצ'יק צ'ק עם טעם פירותי ומרענן של תותים ובננות,
איך אפשר בכלל לסרב לחתיכה ועוד אחת ועוד אחת אחרונה אחריה.

רוצו מהר להכין לפני שהתותים יגמרו, גם אם אתם לא טבעוניים!
אני יכולה להישבע שאתם לא תרגישו בכלל בהבדל.

מה צריך? (2 תבניות אינגליש קייק)
לעוגה
3/4 כוס סוכר
1/3 כוס שמן קנולה
1/4 כוס חלב שקדים
2 כפיות תמצית וניל איכותית
4 בננות קטנות-בינוניות בשלות
1+1/4 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
קמצוץ מלח
1 כוס גדושה של קוביות תותים (להשאיר קצת לפיזור מלמעלה)

לציפוי
1/2 כוס אבקת סוכר (60 גרם)
1 כף חלב שקדים
1/2 כף חמאת קוקוס מרוככת מעט (15 שניות במיקרו) / אפשר גם מרגרינה או חמאה ללא טבעוני

איך מכינים?
1. לחמם תנור ל-175 מעלות על טורבו.
2. לשמן תבניות אינגליש קייק עם שמן קוקוס או מרגרינה. לפזר מעל קצת קמח.
3. לערבב בקערה גדולה עם מטרפה ידנית סוכר, שמן, חלב שקדים ותמצית וניל.
4. למעוך את הבננות עם מזלג ולהוסיף לבלילה. לערבב קלות.
5. להוסיף קמח, אבקת אפייה ומלח. לערבב רק עד איחוד.
6. להוסיף 3/4 כוס קוביות תותים ולקפל בעדינות ולא יותר מדי.
7. לשפוך את הבלילה לתבניות ולפזר מעל את שארית התותים.
8. אופים 20-30 דקות. לבדוק את העוגות אחרי 20 דקות עם קיסם, זה מוכן כשהוא יוצא עם פירורים לחים
והעוגה קפיצית למגע.
9. להניח את העוגות על רשת צינון לחצי שעה.
10. לערבב את כל חומרי הציפוי בקערה קטנה עם מטרפה ידנית. במידה וזה סמיך מדי להוסיף קצת חלב.
11. לשפוך את הציפוי לתוך שקית סנדביץ ולקשור טוב, לחתוך את השפיץ בקצה ו"לצייר" פסים עדינים על העוגה.
12. להשתדל לשמור קצת לאחרים.

*העוגה טעימה ביותר באותו היום, אך היא תחזיק גם בחוץ או במקרר כחמישה ימים בקופסא אטומה.

תהנו!
מיס ביס 🙂

*המתכון המקורי נלקח מפה ועליו נערכו שינויים קלים.

שיתוף:

פורסם ב: טבעוני, עוגות, פירות, פשוט וקל, צמחוני תגיות: טבעוני, עוגות, פירות
« הקודם
הבא »
פוסטים אחרונים
  • סלט אבוקדו ומש
  • לחם גבינות הודי
  • ברוקמולי
  • סלט כרובית ומש
  • מיונז שום בייתי
תגובות אחרונות
  • מיס ביס על עוגת גזר ופקאן
  • מיס ביס על קציצות "בשר" ברוטב עגבניות
  • מיס ביס על סלט אנטיפסטי
  • מיס ביס על טבעות בצל אפויות
  • מיס ביס על מיונז שום בייתי
מה תוכלו למצוא אצלי?
  • אוכל (7)
  • איטלקי (7)
  • אפייה (2)
  • הודי (1)
  • טבעוני (23)
  • ירקות (34)
  • ל"ג בעומר (1)
  • לחמים (2)
  • מאפים (13)
  • ממרחים (1)
  • ממרחים ורטבים (6)
  • מנות עיקריות (19)
  • מרוקאי (2)
  • מרקים (4)
  • משקאות (1)
  • נשנושים (18)
  • סלטים (7)
  • עוגות (4)
  • עוגיות (6)
  • פורים (1)
  • פירות (4)
  • פסח (3)
  • פשוט וקל (46)
  • צמחוני (54)
  • צרפתי (2)
  • קינוחים (11)
  • שבועות (5)
  • תוספות (22)
  • תיאלנדי (1)

4 תגובות

  1. נופר 21 באפריל 2015 בשעה 9:29 הגב

    נשמע נפלא!
    חלב סויה רגיל (במקום שקדים) גם יילך?

  2. מיס ביס 21 באפריל 2015 בשעה 9:31 הגב

    תודה רבה!
    אני לא רואה סיבה שלא. נראה לי שהחלב שקדים יותר מתוק, אבל אני לא בטוחה.
    כל חלב צמחי יתאים.

  3. אמלי 11 במרץ 2016 בשעה 18:35 הגב

    אפשר להמיר סוכר בסילאן? ואם כן, אז מה הכמויות?
    תודה מראש 🙂

    • מיס ביס 12 במרץ 2016 בשעה 13:50 הגב

      לצערי אני לא יודעת בוודאות להגיד לך.
      לדעתי הסילאן יפגע במרקם של העוגה שיהפוך להיות יותר נוזלי אך פחות מתוק.

השארת תגובה

ביטול

יצירת קשר

אשמח לשמוע מכם!

הצלחתם להכין את המתכון?
ספרו לי!
בא לכם לשאול שאלות?
אני פה בשבילכם!
כתבו תגובה או שלחו מייל:
missbissblog@gmail.com

תגיות
טבעוני ירקות מאפים מאפינס ממרחים מנות ראשונות מרקים מתוקים מתכונים צמחוניים סלטים עוגות עוגיות פיצה פירות פסח פסטה פשטידות קינוחים רטבים תוספות
!
כל הזכויות שמורות למאי הירש I מיס ביס. אין לעשות שימוש בתכנים מהאתר, לרבות תמונות, ללא אישור מפורש בכתב. www.missbiss.co.il
✕