אני אומנם צמחונית אך הקשר שלי למוצרי חלב הוא מאוד ברור, אני פשוט לא יכולה בלעדיהם.
עד עכשיו התעקשתי להאמין באמת ובתמים שלא יכול להיות קינוח טבעוני שיהיה טעים, ובטוח שלא עסיסי ורטוב.
אפילו קינוחי פרווה אני לא מסוגלת לאכול, אז טבעוני?
אני עובדת עם כמות די מכובדת של טבעונים במשרד שהיו נחושים להוכיח לי שאני טועה ובגדול, הבטחתי שאם הם יוכיחו
לי שאני טועה, אכין להם קינוח טבעוני בעצמי.
חברה לעבודה החליטה שהיא נחושה בדעתה להוכיח את טעותי, אך בנתיים העניין לא כל כך צלח לה,
בנתיים החלטתי בעצמי לנסות למצוא מתכון טבעוני שיהיה עסיסי ואפילו טעים (בכל זאת הם קצת מקופחים בעבודה
כי הם לא יכולים ליהנות משום דבר שאני מביאה).
חיפשתי בלי סוף באינטרנט מתכון שיראה לי טוב, הלכתי במיוחד לחנות טבע כדי לגלות מצרכים שלא שמעתי עליהם
מעולם ולבסוף חזרתי הביתה חדורת מטרה להכין משהו טעים (ובהחלט יצא טעים!).
אז הנה הוא לפניכם, המתכון הטבעוני הראשון שלי, פשוט ומהיר להכנה, טעים, עסיסי ונשאר כך גם יום למחרת.
טעים גם אחרי קירור וגם אחרי חימום (תלוי לאיזו אסכולה אתם שייכים) והכי מגניב שהוא גם אפוי.
הדונאטס מזכיר במרקמו עוגת שוקולד מאוד טובה ופחות דונאטס נוסטלגי, אבל למי אכפת 🙂
אם תהיתם, התגובה שקיבלתי היתה "וואו, בטוח שזה טבעוני?", אז כנראה שזה אומר הכל…
הכנתי את הדונאטס בגרסת המיני במולטי קייק, אך המתכון המקורי הוא לתבנית דונאטס לתנור, בחירה שלכם.
מה צריך?
(17 יחידות מיני, 6 יחידות בגודל רגיל)
דונאטס
1 כוס קמח לבן (או חצי לבן חצי מלא)
1/4 כוס אבקת קקאו
1/2 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס חלב שקדים ושיבולת שועל
1/4 כוס בננה בשלה מעוכה במזלג
4 כפות שמן קוקוס מומס
1 כפית תמצית וניל איכותית
ציפוי
1 כוס אבקת סוכר (120 גרם)
4 כפות אבקת קקאו
1/4 כפית מלח
4 כפות חלב שקדים ושיבולת שועל
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
סוכריות צבעוניות או כל דבר אחר שאוהבים
איך מכינים?
1. מחממים תנור ל-175 מעלות במידה ואופים בתנור. במידה ועושים במולטי קייק מחברים אותו לחשמל ומחכים שהנורה הירוקה
תכבה.
2. בקערה בינונית מערבבים קמח, אבקת קקאו, אבקת אפייה, מלח וסוכר.
3. בקערה קטנה מערבבים עם מטרפה ידנית חלב שקדים, בננה, שמן קוקוס מומס ותמצית וניל.
4. יוצקים את הבלילה הרטובה אל תוך היבשה ומערבבים רק עד איחוד.
5. לוקחים כוס גבוהה, מכניסים לתוכה שקית זילוף ושופכים את הבלילה אל תוך השקית. עושים חור קטן-בינוני בקצה.
6. משמנים תבנית דונאטס או את הפלטות במולטי קייק בתרסיס שמן.
7. מזלפים את הבלילה עד סוף הפלטות או שלושת רבעי גובה בתבנית תנור.
8. אופים 3 דקות בדיוק במולטי קייק (עד שזה לא רטוב מבחוץ ולח מבפנים- להיזהר לא לייבש אותם), או 11-13 דקות בתנור
האפייה.
9. מצננים ל-5 דקות על צלחת ומעבירים לרשת לצינון מלא.
10. בנתיים מכינים את הציפוי: בקערה בינונית מערבבים אבקת סוכר, אבקת קקאו ומלח.
11. מוסיפים 3 כפות מהחלב ואת כל תמצית הווניל. מערבבים לאיחוד. אם זה סמיך מדי מוסיפים עוד כף חלב. זה צריך להיות סמיך
אך לא נוזלי.
12. טובלים את הדונאטס ב"שוקולד", מחכים דקה ומפזרים מעל סוכריות, כמו פה:
מחכה לשמוע איך יצא לכם,
מיס ביס 🙂
הי, האם אפשר להחליף את חלב השקדים בקרם קוקוס?
היי איילת, אני מצטערת שלא יכלתי לענות לך עד עכשיו.
אני מניחה שתוכלי להחליף את החלב בקרם קוקוס, אך קחי בחשבון שאחוזי השומן יהיו הרבה יותר גבוהים.