אתם מכירים את זה שנמאס לכם מכל מה שאתם מכינים?
הכל פתאום מאוד משעמם.
בא לכם נואשות לגוון, אבל אין לכם כוח או חשק לקפוץ לסופרמרקט, לשבור את הראש מה להכין
ואז לעמוד שעה בתור לקופה.
בעיקר בא לכם להוציא משהו מהמקפיא ולהעביר את הרעב.
במיוחד אם הילד מנדנד שוב שהוא רעב ולכם ממש אבל ממש לא בא לעמוד שוב במטבח.
אז תכירו פטנט שגיליתי לאחרונה.
טורטליני בייטס.
מדובר בעצם בטורטליני מוכן, שמטגנים אותו קלות כמו שניצל והוא מקבל טעם ומרקם חדש לגמרי.
יוצא מאכל פריך ומתפצפץ בפה שמכינים בכמה דקות עבודה והוא נפלא כארוחה, תוספת או סתם נשנוש.
תשדכו אותו לסלסה טעימה ונראה אתכם מפסיקים לאכול 🙂
מה צריך?
500 גרם / חבילת טורטליני טרי קפוא (אני השתמשתי בטורטליני ארבע גבינות של חברת פסטה דלה קזה)
2 כוסות פנקו (פירורי לחם יפניים)
1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
1/2 כוס קמח
3 ביצים גדולות
1/2 כוס שמן קנולה לטיגון
לטבילה-
רוטב עגבניות עם בזיליקום של ברילה
איך מכינים?
1. מבשלים את הטורטליני במים רותחים עם טיפה שמן ומלח ומערבבים מדי פעם שלא ידבק. זה מוכן כשהם צפים ורכים לנגיסה.
2. מסננים את הטורטליני היטב ממים.
3. בקערה עמוקה מערבבים פנקו ופרמזן, בצלחת נפרדת שופכים קמח ובצלחת נוספת ביצים שקישקשנו עם מזלג. בסך הכל שלוש
תחנות.
4. טובלים טורטליני בקמח, לאחר מכן בביצה ולבסוף בפנקו / פרמזן. ללחוץ קצת כדי שיתפס טוב.
5. שופכים 1/2 כוס שמן קנולה למחבת עמוקה או סיר קטן וכשהשמן רותח זורקים טורטליני. מטגנים משני הצדדים עד ששזוף.
זהירות! זה קורה מאוד מהר.
6. מעבירים לצלחת מכוסה בנייר סופג ולאחר שהשמן מעט נספג מגישים יחד עם סלסה טעימה.
*ניסיתי לעשות גרסה יותר בריאה של זה בתנור. לא מומלץ בכלל!
זה יוצא יבש מאוד, לא שזוף ולא טעים לאכילה. עם כל זה שאני נמנעת באופן שיטתי מטיגון, הוא כמעט ולא מורגש וזה יוצא
מאוד טעים.
מתכון נוסף באותה השיטה אך עובד מצוין בתנור- טבעות בצל אפויות.
בתיאבון,
מיס ביס 🙂
המתכון המקורי נלקח מפה ועליו נערכו שינויים קלים.
ניאמממ איזו שחיתות!
שחיתות טעימה! 🙂