יש משהו מאוד אביבי בתקופה הזו.
לפחות ככה זה מרגיש לי.
נכון, עדיין חורף (אך אני מתכחשת לזה בתוקף!).
זו תקופה מאוד יפה, שנייה אחרי הגשם, כל הארץ ירוקה.
נסיעה לצפון נראית כמו ציור או תמונה שנלקחה מארץ כלשהי באירופה.
איזה כיף לנו במדינה שלנו, כל כך הרבה יופי במקום כל כך קטן, ובתקופה הזו הפריחה מתחילה להיות בשיאה.
מרגע לרגע מתווסף פרח אחר למרבדים הירוקים המכסים את ארצנו.
ברוח האביביות הזו, בא לי להכיר לכם סלט שאני מאוד אוהבת, סלט עגבניות.
אבל לא סתם סלט עגבניות, אלא סלט עגבניות מופלא באמת שמככב אצל ההורים שלי בבית בכל ארוחה כמעט וממש לא מזמן
הגיע גם אליי הביתה (בעיקר כי בעלי התמכר).
סלט מרענן, צבעוני, עם טעמים מעניינים שמכינים בחמש דקות, אם ממש איטיים ומתענגים עליו כל כך.
מקווה שתהנו ממנו כמו שאנחנו נהנים…
מה צריך?
(את כל הכמויות ניתן להגדיל)
1/2 קופסא של עגבניות שרי / מנומרות (בתמונה בערך 15 עגבניות)
5 עלי בזיליקום בינוניים טריים
1 שן שום כתושה
1/4 כוס צנוברים קלויים
1+1/2 כפיות שמן זית איכותי
1 כפית לימון סחוט
מעט פלפל שחור גרוס דק
מלח לפי הטעם
איך מכינים?
1. שוטפים את העגבניות וחותכים אותן לרבעים (חצי לרוחב ואז שוב חצי). מניחים בקערה.
2. כותשים שום, מוסיפים.
3. קולים במחבת ריקה, בלי שמן את הצנוברים על אש בינונית, עד שהם מתחילים להשתזף, בערך דקה. (נזהרים לא לשרוף).
מוסיפים.
4. שוטפים את עלי הבזיליקום וקוצצים הכי דק שאפשר. מוסיפים.
5. מתבלים בשמן זית איכותי (ככל שיהיה איכותי יותר, כך זה ישפיע על טעם הסלט), לימון, מלח ופלפל.
6. מערבבים הכל ומגישים.
תהנו!
מיס ביס 🙂