כן, אני יודעת שטחינה זה דבר מאוד בריא וחשוב לצרוך אותה כחלק מהתזונה היומית,
אבל מה אני יכולה לעשות שאני פשוט לא מתחברת?
נדיר שבא לי סלט ירושלמי של ארומה עם הרבה טחינה מעל, או חציל קלוי מלא בטחינה,
זה בדרך כלל שמור לאירועים מיוחדים.
זה לא שאני נגד, בכלל לא!
פשוט כמו שאומרים "It's not my cup of tea"…
אבל אחד הדברים שאני באמת אוהבת אלה עוגיות טחינה, אולי בגלל טעם החלבה שהן נותנות
לאחר ההכנה או אולי בגלל הפשטות שלהן של רק לערבב בקערה, לכדרר ולתנור.
אני לא אשכח אף פעם את החשק העצום שהיה לי בליל שישי אחד (יותר נכון שתיים עשרה בלילה)
לעוגיות הללו. מזל שבתל אביב הסופרים פתוחים 24 שעות ביממה.
תוך כמה דקות כבר עמדתי במטבח מכינה כמה מגשים של עוגיות כדי שיחכו לי לשבת בבוקר.
איפה היו הימים 🙂
בכל אופן, אחרי שינויים קטנים בגלל כל מיני מרכיבים שלא היו לי בבית, לקחתי מתכון של בני סיידא
שאני משתמשת בו שנים ויצרתי עוגיות חדשות, מעט יותר בריאות אך עדיין טעימות ונימוחות.
הכי עוגיות לפתיחת הצום… יאללה מתחילים!
מה צריך? (כ-30 עוגיות)
420 גרם קמח כוסמין לבן אורגני
10 גרם אבקת אפייה / שקית אחת
1 כוס טחינה גולמית (עדיף מ- 100%שומשום מלא)
1 כוס סוכר חום בהיר
200 גרם חמאה רכה (כזו שאפשר להכניס את האצבע בקלות)
אבקת סוכר לפיזור מעל
איך מכינים?
1. מחממים תנור על טורבו ל-180 מעלות.
2. מערבבים את כל החומרים (חוץ מאבקת הסוכר) בקערה לבצק אחיד, גם אם נראה שהוא יבש מדי, זה בסדר,
העיקר שיהיה אחיד ולא פירורים.
3. פורסים נייר אפייה על תבנית תנור ובידיים מעט עגולות יוצרים כדורים (כמו כדורי שוקולד). כל כדור שמניחים
על התבנית לוחצים עם האגודל במרכזו (לשיטוח קל באמצעות טביעת האצבע).
* עדיף לשמור על מרווחים בין הכדורים כי הם מתרחבים.
4. אופים כ-15 דקות (ממליצה לעקוב אפילו אחרי 10 דקות), עד שהעוגיות זהובות אך לא שזופות.
5. מוציאים אותן מהתנור ומצננים. מפזרים אבקת סוכר מעל לפני ההגשה. שומרים בקופסא אטומה.
* הטעם שלהן משתפר פלאים יום למחרת.
זה הכל!
תהנו 🙂
מיס ביס.