מיס ביס MissBiss
  • עמוד הבית
  • מי אני?
  • טבלת המרת מידות
  • עמוד הבית
  • מי אני?
  • טבלת המרת מידות
עמוד הבית ♥ מיס ביס I בלוג אפטיט ♥ פטריות פורטובלו ממולאות בגבינות ואגוזים

פטריות פורטובלו ממולאות בגבינות ואגוזים

11 במרץ 2015 אין תגובות

stuffed mushroomsאם יש משהו שמזכיר לי את אבא שלי, אלה פטריות ממולאות בגבינות.
הוא מזמין אותן באופן קבוע בכל פעם שאנו יוצאים למסעדה ומתאכזב מאוד אם פתאום חלילה הגענו למסעדה שלא מציעה כאלו בתפריט.

אני מאוד אוהבת להכין את הפטריות האלה כל השנה, לא רק בשבועות.
אני מגוונת בין פטריות שמפיניון לפורטובלו לפי מה שאני מוצאת בשוק.
הכי כיף להסתובב בשוק נכון? לפתע מגלים הר של פטריות בכל מיני מינים וגדלים שבא לקחת קצת מהכל.
לדעתי הכי כיף למלא דווקא את הפורטובלו כי הן הכי בשרניות ועסיסיות, אבל בהחלט אפשר כל פטריה אחרת.

השבוע הזמנתי משלוח מהסופר של פטריות שמפיניון קטנות ובטעות שלחו לי קופסא ענקית של פטריות פורטובלו ג'מבו.
שאני אחזיר להם? מה פתאום!
זה הזמן להכין את המתכון הקבוע!
אם תהיתם, אני ואבא שלי ישבנו יחד בשולחן, אני אכלתי פטריה אחת והוא כמעט את כל השאר.
ושאר האורחים? יצטרכו לחכות לפעם הבאה 🙂

מה צריך?
20 פטריות גדולות
1 בצל סגול קצוץ דק
1 כף פירורי לחם
2 כפות אגוזי מלך קצוצים
1 קופסא קוטג' (250 גרם)
1 גבינת שמנת 15% (אפשר נפוליאון טבעי 16% או אפילו סימפוניה 25%, או כל גבינת שמנת אחרת)
100 גרם מוצרלה מגורדת + עוד קצת לפיזור מלמעלה
3 כפות פרמזן מגורד
מעט אגוז מוסקט
1 ביצה טרופה L
מלח ופלפל לפי הטעם

איך מכינים?
1. מחממים תנור ל-190 מעלות על טורבו.
2. מוציאים לפטריות את הרגליים, מקלפים אותן ומנקים במפית נייר (לא לשטוף!). במידה והן טריות לא חייב לקלף.
3. מטגנים את הבצל במעט שמן עד שהוא רך.
4. מערבבים בקערה את כל המרכיבים ומוסיפים את הבצל.
5. מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומזלפים פסים עדינים של שמן זית. מניחים את הפטריות מעל.
6. ממלאים את הפטריות עם כפית עד שהן מלאות אך לא יותר מדי, אחרת זה יגלוש החוצה באפייה.
7. מפזרים מעט מוצרלה מלמעלה.
8. מזלפים שוב מעט שמן זית.
9. אופים 30-40 דקות, עד השחמה.
10. זוללים!

תהנו!
מיס ביס 🙂

שיתוף:

פורסם ב: ירקות, נשנושים, פשוט וקל, צמחוני, שבועות, תוספות תגיות: מנות ראשונות
« הקודם
הבא »
פוסטים אחרונים
  • סלט אבוקדו ומש
  • לחם גבינות הודי
  • ברוקמולי
  • סלט כרובית ומש
  • מיונז שום בייתי
תגובות אחרונות
  • מיס ביס על עוגת גזר ופקאן
  • מיס ביס על קציצות "בשר" ברוטב עגבניות
  • מיס ביס על סלט אנטיפסטי
  • מיס ביס על טבעות בצל אפויות
  • מיס ביס על מיונז שום בייתי
מה תוכלו למצוא אצלי?
  • אוכל (7)
  • איטלקי (7)
  • אפייה (2)
  • הודי (1)
  • טבעוני (23)
  • ירקות (34)
  • ל"ג בעומר (1)
  • לחמים (2)
  • מאפים (13)
  • ממרחים (1)
  • ממרחים ורטבים (6)
  • מנות עיקריות (19)
  • מרוקאי (2)
  • מרקים (4)
  • משקאות (1)
  • נשנושים (18)
  • סלטים (7)
  • עוגות (4)
  • עוגיות (6)
  • פורים (1)
  • פירות (4)
  • פסח (3)
  • פשוט וקל (46)
  • צמחוני (54)
  • צרפתי (2)
  • קינוחים (11)
  • שבועות (5)
  • תוספות (22)
  • תיאלנדי (1)

השארת תגובה

ביטול

יצירת קשר

אשמח לשמוע מכם!

הצלחתם להכין את המתכון?
ספרו לי!
בא לכם לשאול שאלות?
אני פה בשבילכם!
כתבו תגובה או שלחו מייל:
missbissblog@gmail.com

תגיות
טבעוני ירקות מאפים מאפינס ממרחים מנות ראשונות מרקים מתוקים מתכונים צמחוניים סלטים עוגות עוגיות פיצה פירות פסח פסטה פשטידות קינוחים רטבים תוספות
!
כל הזכויות שמורות למאי הירש I מיס ביס. אין לעשות שימוש בתכנים מהאתר, לרבות תמונות, ללא אישור מפורש בכתב. www.missbiss.co.il
✕