אם יש משהו שמזכיר לי את אבא שלי, אלה פטריות ממולאות בגבינות.
הוא מזמין אותן באופן קבוע בכל פעם שאנו יוצאים למסעדה ומתאכזב מאוד אם פתאום חלילה הגענו למסעדה שלא מציעה כאלו בתפריט.
אני מאוד אוהבת להכין את הפטריות האלה כל השנה, לא רק בשבועות.
אני מגוונת בין פטריות שמפיניון לפורטובלו לפי מה שאני מוצאת בשוק.
הכי כיף להסתובב בשוק נכון? לפתע מגלים הר של פטריות בכל מיני מינים וגדלים שבא לקחת קצת מהכל.
לדעתי הכי כיף למלא דווקא את הפורטובלו כי הן הכי בשרניות ועסיסיות, אבל בהחלט אפשר כל פטריה אחרת.
השבוע הזמנתי משלוח מהסופר של פטריות שמפיניון קטנות ובטעות שלחו לי קופסא ענקית של פטריות פורטובלו ג'מבו.
שאני אחזיר להם? מה פתאום!
זה הזמן להכין את המתכון הקבוע!
אם תהיתם, אני ואבא שלי ישבנו יחד בשולחן, אני אכלתי פטריה אחת והוא כמעט את כל השאר.
ושאר האורחים? יצטרכו לחכות לפעם הבאה 🙂
מה צריך?
20 פטריות גדולות
1 בצל סגול קצוץ דק
1 כף פירורי לחם
2 כפות אגוזי מלך קצוצים
1 קופסא קוטג' (250 גרם)
1 גבינת שמנת 15% (אפשר נפוליאון טבעי 16% או אפילו סימפוניה 25%, או כל גבינת שמנת אחרת)
100 גרם מוצרלה מגורדת + עוד קצת לפיזור מלמעלה
3 כפות פרמזן מגורד
מעט אגוז מוסקט
1 ביצה טרופה L
מלח ופלפל לפי הטעם
איך מכינים?
1. מחממים תנור ל-190 מעלות על טורבו.
2. מוציאים לפטריות את הרגליים, מקלפים אותן ומנקים במפית נייר (לא לשטוף!). במידה והן טריות לא חייב לקלף.
3. מטגנים את הבצל במעט שמן עד שהוא רך.
4. מערבבים בקערה את כל המרכיבים ומוסיפים את הבצל.
5. מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומזלפים פסים עדינים של שמן זית. מניחים את הפטריות מעל.
6. ממלאים את הפטריות עם כפית עד שהן מלאות אך לא יותר מדי, אחרת זה יגלוש החוצה באפייה.
7. מפזרים מעט מוצרלה מלמעלה.
8. מזלפים שוב מעט שמן זית.
9. אופים 30-40 דקות, עד השחמה.
10. זוללים!
תהנו!
מיס ביס 🙂