בתור צמחונית שלפני הרבה מאוד שנים אכלה בשר, ישנו חיפוש מתמיד, לפחות עבורי, בתחליפים לבשר
על מנת לשחזר מתכונים בשריים מפעם שכל כך אהבתי.
רוטב בולונז הוא אחד הרטבים הכי ידועים לפסטה ובטוח שגם אחד האהובים.
במשך שנים הכנתי גרסאות רבות שלו בעיקר ממצרכים שהיו זמינים באותו הזמן בשוק, כמו שבבי סויה למשל.
אך השנים עברו והשתכללנו. החברה יותר מקבלת צמחונים וטבעונים, יש אינסוף תחליפים וחנויות טבע המספקות מגוון
רחב של מוצרים הפונים לאחוז נרחב באוכלוסיה.
כך לפני שנתיים בערך, הכרתי את הסייטן.
מי שלא נחשף למוצר הזה עדיין, מדובר בעצם בתחליף בשר המיוצר מחלבון הגלוטן הנמצא בחיטה ומתאים לצמחונים וטבעונים כאחד, ולו יש טעם ומרקם בשרני שכיום הכי מזכירים את הבשר, גם במראה.
ניתן למצוא אותו בעיקר בחנויות טבע אך לא רק, והוא מגיע בצורות שונות כגון פרוסות שיכולות לשמש להכנת שניצלים, מוקפצים
או אפילו דמוי שווארמה וכן בצורה קצוצה.
ישנן אריזות מוכנות לאכילה של סייטן המובשלות עם רטבים וירקות שונים, אך מבדיקה שלי כמות הנתרן שנמצאת שם גדולה במאות
אחוזים מאשר בגרסה הטבעית שלו ועדיף פשוט לקנות את הטבעי ולהוסיף איזה תבלינים שאנחנו אוהבים.
למי שעוד לא ניסה, זה הזמן, קשה לחזור לאחור לאחר מכן 🙂
מה צריך?
1/4-1/3 חבילת ספגטי ברילה מספר 5
1 חבילת סייטן קצוץ בטעם טבעי / 1 כוס שבבי סויה מושרים במים רותחים
2 כוסות מים רותחים
1 בצל סגול גדול קצוץ
1 גזר גדול מגורר בפומפייה גדולה
2 עגבניות בינוניות-גדולות חתוכות לקוביות
4 כפות/ 100 גרם רסק עגבניות
1 כפית שום כתוש
1 כף אבקת מרק עוף פרווה
2 כפות בזיליקום קצוץ או עשבי תיבול אחרים שאוהבים (אפשר גם קוביית תיבולית בזיליקום של קנור, מומסת עם מעט מים רותחים)
1/2 כפית פלפל שחור גרוס דק
1 כפית מלח
1 כף סוכר (רק אם חסר טעם)
1-2 כפות פפריקה מתוקה (במקרה והרוטב לא אדום)
איך מכינים?
1. בסיר גדול או בווק מטגנים עם מעט שמן את הבצל הקצוץ.
2. לאחר שהבצל נהיה מעט שקוף ורך, מוסיפים את הגזר והשום. מטגנים קלות.
3. מוסיפים את קוביות העגבניות ומטגנים עוד 2 דקות עד שהן מתרככות מעט.
4. במחבת אחרת מחממים מעט שמן ושופכים את תכולת הסייטן למחבת. עם כף עץ מפוררים את גוש הסייטן לגושים קטנים כמה
שיותר. מוסיפים מעט מלח ופלפל ומטגנים בערך 5 דקות עד שהוא תופס מעט צבע או עד שהוא נהיה מעט קריספי.
5. מוסיפים את כל הסייטן לווק ומערבבים הכל יחד. מוסיפים מים רותחים, רסק עגבניות, עשבי תיבול, מלח, פלפל ואבקת מרק
עוף פרווה. מבשלים על אש בינונית-גבוהה עד שזה מסמיך.
6. במידה ואחרי 2 דקות בישול הרוטב עדיין לא מאדים, ניתן להוסיף את הפפריקה המתוקה. מבשלים עוד קצת ומחכים שהצבע
ישתלט.
7. טועמים את הרוטב ובודקים האם חסר סוכר, מלח או פלפל. מתקנים תיבול.
8. בסיר בינוני שמים את הספגטי מכוסה במים רותחים עם מעט שמן. מערבבים ומביאים לרתיחה.
9. לאחר שהספגטי מוכן, אנו יכולים לבחור לשפוך אותו אל תוך הרוטב ולבשל עוד 2 דקות לאיחוד הטעמים (זו הגרסה המועדפת
עליי), או לסנן את הספגטי, להניח בצלחת עמוקה ולצקת מעל את הרוטב הסמיך.
10. ניתן להוסיף גבינת מוצרלה או פרמזן מעל, אך ממש לא חובה.
בתיאבון!
מיס ביס 🙂