מיס ביס MissBiss
  • עמוד הבית
  • מי אני?
  • טבלת המרת מידות
  • עמוד הבית
  • מי אני?
  • טבלת המרת מידות
עמוד הבית ♥ מיס ביס I בלוג אפטיט ♥ קולורבי מדורה סטייל

קולורבי מדורה סטייל

6 במאי 2015 אין תגובות

roasted kohlrabiכשהייתי ילדה חיכיתי כל השנה לל"ג בעומר.
כנראה ככה זה כשאתה ילד.
לשבת מול המדורה החמה עם כל החברים, לאכול, לצחוק, לעשות שטויות, לזרוק תפוחי אדמה
עטופים בנייר כסף למדורה ולאסוף אותם בבוקר אחרי שהכל נגמר ולאכול בהנאה…

וזה בכלל לא נגמר בזה, אתם זוכרים את השבועות הארוכים שהסתובבתם בכל העיר בחיפוש
אחר עצים למדורה?
תמיד היו את אלה שנכנסו לאתר בנייה וגנבו קרשים מבלי שאף אחד ישים לב.
אני? אני ישרה כמו סרגל, בחיים לא הייתי מסוגלת לעשות כזה דבר.
אני לא אשכח שנה אחת שבה במשך יום שלם גלגלתי גזע עץ מקצה אחד של העיר לקצה השני.
עצרתי מדי פעם להתנשף, ילדה בגיל היסודי סוחבת גזע עץ ענק ממקום למקום, רק
תנסו לדמיין את זה לעצמכם.
תושיה? תמיד היתה לי. ומדורה? הגזע עץ הזה החזיק מעמד כל הלילה.
לא להאמין מה ילדים מוכנים לעשות כדי להשיג את מה שהם רוצים.

אז החלטתי הפעם לכבוד החג שעוד רגע פה, לפנק את ההורים ולא רק את הילדים בקולורבי אפוי
בתנור שמרגיש כאילו הרגע יצא מהמדורה או לחילופין קולורבי במדורה במקום תפוח האדמה.
זה בטוח יהיה טעים והרבה יותר בריא!

מה צריך?
קולורבי (לפי הכמות שבא לכם להכין)
שמן זית איכותי לזילוף
מלח גס לפיזור
כמה גבעולים של טימין טרי (3-4 גבעולים לכל קולורבי)
(הכל תלוי בכמות שאתם מכינים)

איך מכינים?
במדורה
1. שוטפים היטב את הקולורבי
2. לוקחים נייר כסף/אלומיניום, מזלפים במרכזו שמן זית ומפזרים מס גס וגבעולי טימין.
3. מניחים מעל את הקולורבי, מזלפים מעליו מעט שמן זית ומלח וסוגרים היטב.
4. זורקים למדורה ומחכים שיהיה מוכן.

בתנור
1. מחממים תנור ל-200 מעלות על טורבו.
2. על נייר אפייה מזלפים שמן זית, מפזרים מלח גס וגבעולי טימין.
3. מניחים את הקולורבי כשהצד השטוח כלפי מטה.
4. מזלפים מעט שמן זית מעליו ומלח גס. גם גבעול אחד של טימין יהיה נחמד 🙂
5. אופים כשעה או עד שהוא רך ונהיה לו מראה של מדורה.
6. מומלץ להפוך אותו מדי פעם במהלך האפייה.

תהנו 🙂
מיס ביס

שיתוף:

פורסם ב: טבעוני, ירקות, ל"ג בעומר, פשוט וקל, צמחוני, תוספות תגיות: טבעוני, ירקות, מתכונים צמחוניים, תוספות
« הקודם
הבא »
פוסטים אחרונים
  • סלט אבוקדו ומש
  • לחם גבינות הודי
  • ברוקמולי
  • סלט כרובית ומש
  • מיונז שום בייתי
תגובות אחרונות
  • מיס ביס על עוגת גזר ופקאן
  • מיס ביס על קציצות "בשר" ברוטב עגבניות
  • מיס ביס על סלט אנטיפסטי
  • מיס ביס על טבעות בצל אפויות
  • מיס ביס על מיונז שום בייתי
מה תוכלו למצוא אצלי?
  • אוכל (7)
  • איטלקי (7)
  • אפייה (2)
  • הודי (1)
  • טבעוני (23)
  • ירקות (34)
  • ל"ג בעומר (1)
  • לחמים (2)
  • מאפים (13)
  • ממרחים (1)
  • ממרחים ורטבים (6)
  • מנות עיקריות (19)
  • מרוקאי (2)
  • מרקים (4)
  • משקאות (1)
  • נשנושים (18)
  • סלטים (7)
  • עוגות (4)
  • עוגיות (6)
  • פורים (1)
  • פירות (4)
  • פסח (3)
  • פשוט וקל (46)
  • צמחוני (54)
  • צרפתי (2)
  • קינוחים (11)
  • שבועות (5)
  • תוספות (22)
  • תיאלנדי (1)

השארת תגובה

ביטול

יצירת קשר

אשמח לשמוע מכם!

הצלחתם להכין את המתכון?
ספרו לי!
בא לכם לשאול שאלות?
אני פה בשבילכם!
כתבו תגובה או שלחו מייל:
missbissblog@gmail.com

תגיות
טבעוני ירקות מאפים מאפינס ממרחים מנות ראשונות מרקים מתוקים מתכונים צמחוניים סלטים עוגות עוגיות פיצה פירות פסח פסטה פשטידות קינוחים רטבים תוספות
!
כל הזכויות שמורות למאי הירש I מיס ביס. אין לעשות שימוש בתכנים מהאתר, לרבות תמונות, ללא אישור מפורש בכתב. www.missbiss.co.il
✕