מיס ביס MissBiss
  • עמוד הבית
  • מי אני?
  • טבלת המרת מידות
  • עמוד הבית
  • מי אני?
  • טבלת המרת מידות
עמוד הבית ♥ מיס ביס I בלוג אפטיט ♥ אספרגוס צלוי

אספרגוס צלוי

4 במאי 2015 אין תגובות

roasted-asparagusלקח לי הרבה שנים להתחיל לאכול אספרגוס.
לא להתחיל לאהוב אותו, כי זה היה מיידי.
זה ירק כזה שאתה לא גדל עליו, הוא לא תמיד נמצא בסופרמקרט כמו עגבניה ומלפפון.
והצורה שלו? מפחידה ביותר!
לא ברור מה עושים איתו בכלל.
אבל הטעם? נפלא!

יש שתי שיטות ידועות להכין אספרגוס:
1. לבשל במים רותחים על הגז וכשזה חצי מוכן ועדיין מאט קראנצ'י, להוציא החוצה. יש לאספרגוס נטייה
מאוד מעצבנת להמשיך להתבשל גם אחרי שהוא מוכן. כדי להימנע מזה תכינו מראש קערה עם מי קרח
ותכניסו את האספרגוס המוכן לשם כדי לעצור את הבישול (אבל אז הוא צריך להיות בדרגת הקראנצ'יות
שאתם אוהבים).
2. לצלות בתנור כמו שאלמד עוד שנייה.

זהו ירק בשרני ועסיסי שמשתלב נהדר כתוספת, בריזוטו, פסטה, סלט, מרק או כל דבר שתוכלו לחשוב עליו.

מה צריך?
1 חבילת אספרגוס טרי (הם צריכים להישבר בכיפוף ולהיות קראנצ'יים)
שמן זית איכותי לזילוף
2 שיני שום חתוכות לפרוסות
מעט מלח גס
מעט פלפל שחור גרוס דק

אופציונלי:
חומץ בלסמי איכותי (מומלץ מאוד!)
2 כפות גבינת פרמזן מגוררת (לגרסה לא טבעונית)

איך מכינים?
1. מחממים תנור ל-210 מעלות על טורבו.
2. שוטפים היטב את האספרגוס וחותכים כ-1-2 ס"מ מהקצה התחתון.
3. מזלפים שמן זית על תבנית עם נייר אפייה (לא יותר מדי אבל גם לא מעט מדי) ומניחים את האספרגוס מעל.
4. מסדרים פרוסות שום בין מקלות האספרגוס.
5. מזלפים מלמעלה מעט שמן זית, מלח גס ולפלפל שחור. (מעט מכל דבר)
6. צולים בתנור כ-15 דקות או עד שהאספרגוס מגיע לדרגת הצלייה שאנו מעוניינים בה. (להזכירכם, הוא ממשיך
להתבשל בחוץ).
7. מוציאים את התבנית החוצה ומזלפים מעט חומץ בלסמי במידה ורוצים וגבינת פרמזן כל עוד הוא חם. ניתן
להשחים את האספרגוס עם הגבינה בתנור לעוד דקה, אבל קחו בחשבון שזה יבשל אותו עוד.

תהנו!
מיס ביס

שיתוף:

פורסם ב: טבעוני, ירקות, נשנושים, פשוט וקל, צמחוני, תוספות תגיות: טבעוני, ירקות, מתכונים צמחוניים, תוספות
« הקודם
הבא »
פוסטים אחרונים
  • סלט אבוקדו ומש
  • לחם גבינות הודי
  • ברוקמולי
  • סלט כרובית ומש
  • מיונז שום בייתי
תגובות אחרונות
  • מיס ביס על עוגת גזר ופקאן
  • מיס ביס על קציצות "בשר" ברוטב עגבניות
  • מיס ביס על סלט אנטיפסטי
  • מיס ביס על טבעות בצל אפויות
  • מיס ביס על מיונז שום בייתי
מה תוכלו למצוא אצלי?
  • אוכל (7)
  • איטלקי (7)
  • אפייה (2)
  • הודי (1)
  • טבעוני (23)
  • ירקות (34)
  • ל"ג בעומר (1)
  • לחמים (2)
  • מאפים (13)
  • ממרחים (1)
  • ממרחים ורטבים (6)
  • מנות עיקריות (19)
  • מרוקאי (2)
  • מרקים (4)
  • משקאות (1)
  • נשנושים (18)
  • סלטים (7)
  • עוגות (4)
  • עוגיות (6)
  • פורים (1)
  • פירות (4)
  • פסח (3)
  • פשוט וקל (46)
  • צמחוני (54)
  • צרפתי (2)
  • קינוחים (11)
  • שבועות (5)
  • תוספות (22)
  • תיאלנדי (1)

השארת תגובה

ביטול

יצירת קשר

אשמח לשמוע מכם!

הצלחתם להכין את המתכון?
ספרו לי!
בא לכם לשאול שאלות?
אני פה בשבילכם!
כתבו תגובה או שלחו מייל:
missbissblog@gmail.com

תגיות
טבעוני ירקות מאפים מאפינס ממרחים מנות ראשונות מרקים מתוקים מתכונים צמחוניים סלטים עוגות עוגיות פיצה פירות פסח פסטה פשטידות קינוחים רטבים תוספות
!
כל הזכויות שמורות למאי הירש I מיס ביס. אין לעשות שימוש בתכנים מהאתר, לרבות תמונות, ללא אישור מפורש בכתב. www.missbiss.co.il
✕