מיס ביס MissBiss
  • עמוד הבית
  • מי אני?
  • טבלת המרת מידות
  • עמוד הבית
  • מי אני?
  • טבלת המרת מידות
עמוד הבית ♥ מיס ביס I בלוג אפטיט ♥ מופלטה

מופלטה

11 באפריל 2015 אין תגובות

mufleta
לא להאמין!
אבל הרגע הכנתי מופלטות!
כן כן, במו ידיי, איזו התרגשות!

מדי שנה אנחנו נוהגים לחגוג אצל סבתא שלי את חג המימונה, הלו הוא חג צאת הפסח.
בניגוד למה שהרבה אשכנזים חושבים (לפחות ככה התוודעתי לאחרונה), לא מדובר בבשר, אלא חג שכולל בתוכו מתוק, מתוק
ועוד קצת מתוק, מלווה במוזיקה מרוקאית שמחה, דלת פתוחה ואורחים שבאים והולכים ללא הפסקה ובעיקר חגיגה אחת גדולה.

כל פעם שלא יוצא לי לבקר את סבתי בערב המימונה, אני מתחננת שתשמור לי כמה מופלטות בצד, אפילו במקפיא
כדי שאוכל לטעום מהן גם השנה.
שיחת טלפון אחת מאמא שלי לפני חצי שעה בדיוק, גרמה לי לנסות להכין אותן לבד (עם המתכון של סבתא)
ניסיון ראשון הוגדר כהצלחה מסחררת!
(אז אין סיבה שלא תנסו גם)

מה צריך? (כמות של בערך 24 מופלטות)
500 גרם קמח לבן
1 כפית גדושה שמרים יבשים
1/4 כפית מלח
2 כפות שמן
1+1/2 כוסות מים פושרים

איך מכינים?
1. שמים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, שמרים ושמן, לשים מעט על מספר 2.
2. מוסיפים את המים בהדרגה. לאחר שהעיסה מתחילה להפוך לבצק, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש.
3. מוסיפים מים ולשים עד שהבצק נהיה אחיד, רך וכמעט ולא דביק. (לא חייבים לשים את כל המים)
4. משמנים שיש טוב בשמן.
5. קורצים עיגולים בגודל פינג פונג ומניחים על השיש. לאחר שסיימנו לגלגל את כל העיגולים נותנים להם לנוח 15 דקות.
6. שמים צלוחית קטנה ועמוקה עם שמן לידנו, טובלים 4 אצבעות ומשטחים כדור אחד כמו פיתה על השיש.
7. הופכים את ה"פיתה" וטובלים שוב אצבעות. משטחים את הפיתה לעלה דק ככל האפשר בתנועות ליטוף מעגליות. לא נורא אם     נקרע מעט.
8. מחממים מחבת גדולה על אש בינונית היטב ללא שמן.
9. מרימים בעדינות עלה אחד ופורסים אותו על המחבת. בזמן שהוא על הגז מכינים עלה נוסף.
10. לא הופכים! את העלה על צידו השני, אלא מניחים מעליו את העלה החדש והופכים אותם יחד.
11. חוזרים על הפעולה עם כל העלים (כולם צריכים להיערם יחד על המחבת, הכובד של העלים העליוניים מבשל אותם).
12. במידה ורוצים מופלטה קריספית, מניחים אותה על מחבת נפרדת ללא שמן לכמה שניות להשחמה משני הצדדים.
13. מורחים בדבש, חמאה, ריבה או שוקולד ומשמינים 🙂

שלכם,
מיס ביס 🙂

שיתוף:

פורסם ב: פסח, פשוט וקל, צמחוני, קינוחים תגיות: פסח
« הקודם
הבא »
פוסטים אחרונים
  • סלט אבוקדו ומש
  • לחם גבינות הודי
  • ברוקמולי
  • סלט כרובית ומש
  • מיונז שום בייתי
תגובות אחרונות
  • מיס ביס על עוגת גזר ופקאן
  • מיס ביס על קציצות "בשר" ברוטב עגבניות
  • מיס ביס על סלט אנטיפסטי
  • מיס ביס על טבעות בצל אפויות
  • מיס ביס על מיונז שום בייתי
מה תוכלו למצוא אצלי?
  • אוכל (7)
  • איטלקי (7)
  • אפייה (2)
  • הודי (1)
  • טבעוני (23)
  • ירקות (34)
  • ל"ג בעומר (1)
  • לחמים (2)
  • מאפים (13)
  • ממרחים (1)
  • ממרחים ורטבים (6)
  • מנות עיקריות (19)
  • מרוקאי (2)
  • מרקים (4)
  • משקאות (1)
  • נשנושים (18)
  • סלטים (7)
  • עוגות (4)
  • עוגיות (6)
  • פורים (1)
  • פירות (4)
  • פסח (3)
  • פשוט וקל (46)
  • צמחוני (54)
  • צרפתי (2)
  • קינוחים (11)
  • שבועות (5)
  • תוספות (22)
  • תיאלנדי (1)

השארת תגובה

ביטול

יצירת קשר

אשמח לשמוע מכם!

הצלחתם להכין את המתכון?
ספרו לי!
בא לכם לשאול שאלות?
אני פה בשבילכם!
כתבו תגובה או שלחו מייל:
missbissblog@gmail.com

תגיות
טבעוני ירקות מאפים מאפינס ממרחים מנות ראשונות מרקים מתוקים מתכונים צמחוניים סלטים עוגות עוגיות פיצה פירות פסח פסטה פשטידות קינוחים רטבים תוספות
!
כל הזכויות שמורות למאי הירש I מיס ביס. אין לעשות שימוש בתכנים מהאתר, לרבות תמונות, ללא אישור מפורש בכתב. www.missbiss.co.il
✕