מיס ביס MissBiss
  • עמוד הבית
  • מי אני?
  • טבלת המרת מידות
  • עמוד הבית
  • מי אני?
  • טבלת המרת מידות
עמוד הבית ♥ מיס ביס I בלוג אפטיט ♥ פסטה ברוטב שמנת שום שמיר

פסטה ברוטב שמנת שום שמיר

27 באפריל 2015 אין תגובות

garlic&dillאני מאוד אוהבת לטייל, זה תחביב שנכנסתי אליו חזק יותר מאז שגלעד נכנס לתמונה.
אני זוכרת את הפעם הראשונה שעשיתי אצלו שבת והוא רצה שנלך לבקר באיזה מעיין.
רגע, מה?
מעיין?
אבל..אבל לא הבאתי איתי כלום.
לא נעלי הליכה ולא נעלי מים (לא שהיו לי אז) ולא בגד ים ולא כובע ולא בגדים יפים ללבוש מעל בגד הים,
שום דבר!
ואז הוא אמר לי, אם יש שמש בחוץ, מטיילים. תמיד תהיי מוכנה מראש.
הוא בכלל יודע כמה זמן לוקח לי לתכנן בראש איזה בגד ים מתאים לאיזה כובע?

למדתי מהר מאוד. עד מהרה קניתי סנדלי טבע וספרי מעיינות.
היום אני זו שמתכננת את הטיולים בבית, מי היה מאמין.

אז נסענו בשבת לצפון היפה לחגוג שנת נישואים ראשונה, לא להאמין איך שהזמן טס!!
והחלקתי.
יד אחת ברצפה, כל הגוף בתוך נחל גבוה, ראש ויד באוויר, כי חלילה שיקרה משהו לטלפון שהרגע
צילמתי איתו תמונות.
מסתבר שמים ואבני בזלת מאוד חלקלקים, ונזהרתי, באמת שנזהרתי.

מפה לשם יש לי חצי גב משותק וכולי כואבת ובא לי משהו מנחם.
מה יכול להיות יותר מנחם ממנת פסטה? ועוד יותר ממנת פסטה ברוטב קרמי של שמנת עם שום ושמיר?
קומפרסים לגב ויאללה למטבח!

מה צריך?
150 גרם פסטה מבושלת לפי הוראות היצרן (אני אוהבת ספגטי מספר 5 של ברילה)
2 שמנת לבישול 15%
4 שיני שום גדולות חתוכות לפרוסות
צרור שמיר קצוץ דק
1 סלסילת פטריות שמפיניון קטנות-בינוניות חתוכות לפרוסות
50 גרם חמאה
1/2 כוס מוצרלה מגורדת
1/2 כפית מלח / לפי הטעם
1/4 כפית פלפל שחור גרוס דק
1/4 כפית אגוז מוסקט
איך מכינים?
1. מבשלים את הספגטי לפי הוראות היצרן, מסננים או מוסיפים ישירות לרוטב המוכן (תמיד עדיף שהרוטב יחכה
לפסטה ולא להיפך, כי העמילן על הפסטה קושר אותה טוב יותר לרוטב).
2. במחבת או סיר בינוני ממיסים חמאה על אש נמוכה-בינונית ומטגנים קלות את הפטריות עד שהן חומות ויוצאים מהן נוזלים.
3. מוסיפים את שיני השום כמה רגעים לפני שהפטריות מוכנות. מטגנים עד שהשום רך ושזוף מעט אך לא שרוף.
4. מנמיכים את האש ומוסיפים שמנת לבישול, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. מבשלים לאט להסמכה ומערבבים מדי פעם.
5. כאשר הרוטב מתחיל להסמיך מוסיפים את השמיר הקצוץ וממשיכים לבשל את הרוטב.
6. כשהוא כמעט מוכן מוסיפים את גבינת המוצרלה ומבשלים מעט עד שהיא נמסה ומתאחדת עם הרוטב.
7. מערבבים עם הפסטה המוכנה על הגז לאיחוד כדקה.
8. אם רוצים מפזרים עוד מוצרלה מעל.

בתיאבון!
מיס ביס 🙂

שיתוף:

פורסם ב: איטלקי, ירקות, מנות עיקריות, פשוט וקל, צמחוני תגיות: מתכונים צמחוניים, פסטה, רטבים
« הקודם
הבא »
פוסטים אחרונים
  • סלט אבוקדו ומש
  • לחם גבינות הודי
  • ברוקמולי
  • סלט כרובית ומש
  • מיונז שום בייתי
תגובות אחרונות
  • מיס ביס על עוגת גזר ופקאן
  • מיס ביס על קציצות "בשר" ברוטב עגבניות
  • מיס ביס על סלט אנטיפסטי
  • מיס ביס על טבעות בצל אפויות
  • מיס ביס על מיונז שום בייתי
מה תוכלו למצוא אצלי?
  • אוכל (7)
  • איטלקי (7)
  • אפייה (2)
  • הודי (1)
  • טבעוני (23)
  • ירקות (34)
  • ל"ג בעומר (1)
  • לחמים (2)
  • מאפים (13)
  • ממרחים (1)
  • ממרחים ורטבים (6)
  • מנות עיקריות (19)
  • מרוקאי (2)
  • מרקים (4)
  • משקאות (1)
  • נשנושים (18)
  • סלטים (7)
  • עוגות (4)
  • עוגיות (6)
  • פורים (1)
  • פירות (4)
  • פסח (3)
  • פשוט וקל (46)
  • צמחוני (54)
  • צרפתי (2)
  • קינוחים (11)
  • שבועות (5)
  • תוספות (22)
  • תיאלנדי (1)

השארת תגובה

ביטול

יצירת קשר

אשמח לשמוע מכם!

הצלחתם להכין את המתכון?
ספרו לי!
בא לכם לשאול שאלות?
אני פה בשבילכם!
כתבו תגובה או שלחו מייל:
missbissblog@gmail.com

תגיות
טבעוני ירקות מאפים מאפינס ממרחים מנות ראשונות מרקים מתוקים מתכונים צמחוניים סלטים עוגות עוגיות פיצה פירות פסח פסטה פשטידות קינוחים רטבים תוספות
!
כל הזכויות שמורות למאי הירש I מיס ביס. אין לעשות שימוש בתכנים מהאתר, לרבות תמונות, ללא אישור מפורש בכתב. www.missbiss.co.il
✕