אני זוכרת את ההתרגשות שהיתה ברחובות תל אביב כשסינבון פתחו סניף בארץ.
שלחנו אז חברים מהמשרד על אופניים לקצה השני של העיר להביא לנו קופסא ענקית של סינבונים.
לא אשכח את העונג על פניהם של חבריי למשרד דאז, אך איתו הגיעו גם רגשות האשם על
כמות הקלוריות שנמצאת בחתיכת סינבון בודדה.
אני לא מתיימרת לצאת נגד שאר התוספות שיצאו בשנים האחרונות,
אם אגיד את האמת, מעולם לא ניסיתי אף אחד מהם. אני לא רואה סיבה לכך.
יוצא לי לעבור ליד החנות באבן גבירול די הרבה, הריח שיוצא משם הוא לא משהו שניתן כל כך להסביר.
ריח ממכר ששואב אותך פנימה מבלי שתרצה בכלל, על תקן כישוף.
איכשהו אני מצליחה לרוב לעמוד בו בגבורה בכך שאני מכריחה את עצמי לחצות מיד את הרחוב לצד השני 🙂
למדתי להכיר שישנם אנשים שלא אוהבים קינמון, לא חשבתי שזה אפשרי בכלל.
יש לו ריח וטעם כל כך מיוחדים שארצה לנסות כל מתכון שהוא מהווה בו חלק.
מעולם לא ניסיתי להכין סינבון כשלעצמו בבית, בעיקר כי לא היה לי חשק להכין את הבצק ולהתעסק עם השמרים.
הגרסה הקלה הזו של העוגה משכה אותי הרבה יותר.
אני חושבת ששברתי שיא בזמן ההכנה שלה, היא כזו פשוטה!
והטעם? לא מפסיק לקצור מחמאות…
טוב.. שכנעתם אותי, אני הולכת להכין אותה שוב 😉
מה צריך?
עוגה
3 כוסות קמח לבן
1/2 כפית מלח
1 כוס סוכר
4 כפיות אבקת אפייה
1+1/2 כוסות חלב / חלב שקדים
2 ביצים גדולות / 120 גרם רסק תפוחים לא ממותק
2 כפיות תמצית וניל איכותית
מילוי
180 גרם חמאה רכה / 150 גרם שמן קוקוס רך
1 כוס סוכר חום
2 כפות קמח
1 כף קינמון
ציפוי
120 גרם / 1 כוס אבקת סוכר
2+1/2 כפות חלב / חלב שקדים
1 כף מייפל אמיתי
1 כפית תמצית וניל איכותית
שקדים פרוסים לפיזור מלמעלה (לא חובה)
איך מכינים?
1. מחממים תנור ל-175 מעלות על טורבו.
2. מערבבים עם מטרפה בקערה קטנה חלב, ביצים, תמצית וניל וסוכר. בקערה נוספת מערבבים את החומרים קלות קמח, אבקת
אפייה ומלח. מאחדים בין שתי הקערות רק עד איחוד.
3. משמנים תבנית מלבנית ושופכים את הבלילה.
4. מערבבים את כל חומרי המילוי ויוצקים בעזרת כף תלוליות מעל העוגה. בעזרת סכין "מקשקשים" את העוגה כדי ליצור מראה של
שיש והטמעה של הטעמים. לא לערבב יותר מדי.
5. אופים כ-20 דקות או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.
6. בנתיים מערבבים יחד את כל חומרי הציפוי ושופכים על העוגה בעודה חמה. מפזרים שקדים פרוסים מעל.
7. מצננים כמה דקות וזוללים הכל מבלי להשאיר לאורחים.
שלכם,
מיס ביס
*המתכון המקורי נמצא פה>>
אהלן, הכנתי את העוגה בגרסא הטבעונית שהצעת – יכולתי להרגיש שהעוגה לגמרי רוצה להיות טעימה, אבל הבעיה היתה שהיא יצאה ממש ממש ספוגה בשמן, בקטע לא פרופורציונלי בכלל (וזה עוד אחרי שהפחתתי מכמות השמן והסוכר הרשומה). אם את מתישהו מנסה בעצמך את הגרסא הטבעונית, אני ממליצה להשתמש במקסימום חצי מכמות השמן, ו/או להחליף את חלקו ברסק תפוחים.
תודה על המתכון 🙂
היי כרמל,
הכנתי את העוגה בגרסא הטבעונית שלה והיא יצאה בדיוק במרקם הרצוי. מה גם שקיבלתי ביקורות מאנשים אחרים שגם הצליח להם מאוד.
מוזר לי מאוד מה שאת אומרת. באיזה שמן השתמשת? קוקוס?
אם זכור לי נכון, השתמשתי גם בשמן קוקוס וגם קנולה.
לפי מה שאני יודעת, שמן קוקוס מתפקד כחמאה ולא כשמן ולכן שמן קנולה הוא לא תחליף טוב במקרה הזה.
בכל מקרה, אני מצטערת לשמוע שזה מה שקרה לך, כי לי זה הצליח.
בהצלחה בדברים אחרים 🙂
תודה, עד הפעם הבאה 🙂
תודה לך 🙂