אמרתי לא פעם ולא פעמיים כמה אני אוהבת ירקות ירוקים.
אני חושבת ללא הפסקה איך אני יכולה לחדש בטעמים חדשים.
כך עלה לי הרעיון להכנת הפסטו הזה.
משהו בשילוב בין ברוקולי לצנוברים וגבינת עיזים נשמע לי מרענן ונימוח בפה,
לא נרגעתי עד שניסיתי להכין את זה.
מדובר בפסטו עם טעם אחר, מאוד מעודן וקליל אך עם זאת טעים,
גרסה בריאה במיוחד ושונה מהמקור שלא נותר לי אלא להמליץ לכם בחום לנסות.
מה צריך?
פסטו
1 ראש ברוקולי בינוני חתוך לפרחים
1/4 כפית מלח
1/8 כפית פלפל שחור גרוס דק
2 כפות שמן זית איכותי
1 כף גבינת פרמזן מגוררת
1 כף צנוברים
1 שן שום
להרכבת הפסטה
250 גרם פסטה קצרה (אני השתמשתי בפוזילי)
4-6 כפות צנוברים קלויים
4 כפות שמן זית איכותי
1 כפית מלח / לפי הטעם
1 כפית שום כתוש
25 גרם גבינת עיזים מסוג פרומעז חתוכה לקוביות ברוחב 1/2 ס"מ + 25 גרם נוספים
איך מכינים?
פסטו
1. מרתיחים סיר בינוני עם מים. מוסיפים את פרחי הברוקולי ומבשלים עד שהם רכים אך עדיין קצת קראנצ'יים. מסננים ומצננים.
2. למעבד מזון מכניסים את כל מרכיבי הפסטו, טוחנים בשני פולסים לכמה שניות עד שזה נהיה מחית. במידה ומעוניינים במרקם
נוזלי יותר מוסיפים עוד קצת שמן זית.
הרכבת הפסטה
3. מרתיחים סיר עם מים ומבשלים את הפסטה עד שהיא מוכנה או על פי ההוראות על האריזה. מסננים ומעבירים למחבת גדולה.
4. מוסיפים למחבת את הפסטו שהכנו, שמן זית, מלח, שום (במידה וחסר) ו-25 גרם גבינת עיזים. מבשלים 2 דקות עד שהפסטו
מתחבר לפסטה. במידה ויש צורך בשמן נוסף, מוסיפים.
5. במחבת קטנה קולים את הצנוברים ללא שמן, על אש בינונית. מערבבים מדי פעם ומחכים עד שישתזפו קלות.
6. מוסיפים לפסטה את שארית גבינת העיזים והצנוברים שקלינו ומערבבים כדקה על האש.
7. מגישים ונהנים 🙂
בתיאבון!
מיס ביס