אני מאוד אוהבת ירקות.
זהו, הוצאתי את זה מהסיסטם שלי.
כמה שיותר סוגים וכמה בפעמים ביום (נשמע מיני משהו, לא בכוונה!)
יותר קל לי למנות איזה פירות אני אוהבת, כי באמת שאין כל כך הרבה, אבל כשמדובר בירקות קשה למצוא משהו שאני
לא אוהבת או לא מוכנה לאכול.
כשמדובר בירקות יש לי העדפה ברורה לכל מה שירוק: ברוקולי, אספרגוס, תרד, מנגולד, מלפפון והרשימה עוד ארוכה.
אז אפשר להבין איך פשטידת ברוקולי מוצאת את עצמה בדרך קבע אצלי בבית.
את המתכון המקורי קיבלתי מאמא שלי ואני אוהבת לערוך לו שינויים כל הזמן ולהוסיף/להפחית ממנו דברים לפי הזמינות
של המצרכים בבית ולפי החשק באותו הרגע.
בדרך כלל מדובר במתכון לפשטידת ברוקולי בלבד, הפעם שילבתי פטריות. הרבה פעמים אני ממירה את הברוקולי לכרובית
וזה יוצא טעים בדיוק באותה המידה. מתכון שממש כיף לשחק איתו והוא תמיד קליל וטעים.
מה צריך?
1 תבנית חד פעמית קטנה / פיירקס קטן-בינוני
2 ראשי ברוקולי חתוכים לפרחים
1/2 קופסת פטריות שמפיניון פרוסות
1 בצל סגול גדול חתוך לריבועים קטנים
3 בצלים ירוקים קצוצים גס (לא חובה)
3 ביצים L
3 כפות מיונז
1 כף קמח תופח
פירורי לחם מוזהבים לתחתית
שומשום לפיזור למעלה
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט מרק עוף צמחוני פרווה (בין 1/4 ל-1/2 כפית)
צרור דק של שמיר טרי קצוץ
איך מכינים?
1. מרתיחים מים חמים ושולקים את הברוקולי עד הוא רך (מזלג או קיסם נכנס בו בקלות, לא חייב להיות מוכן עד הסוף). מסננים.
2. מטגנים בצל סגול עם קצת שמן עד שהוא חצי מוכן, מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עד ששניהם מוכנים (רכים ושזופים).
3. מוסיפים בצל ירוק, מלח ופלפל ומטגנים לחצי דקה, רק עד שהבצל מתרככך מעט.
4. מערבבים בין הברוקולי לבצל והפטריות על מנת שהטעמים יתאחדו.
5. בקערה נפרדת טורפים עם מטרפה ביצים, מיונז, קמח, שמיר, מרק עוף, קצת מלח ופלפל.
6. משמנים קלות את התבנית, מפזרים בתחתית פירורי לחם כך שיכסו אותה אך לא שכבה עבה מדי.
7. מפזרים את תערובת הירקות על פירורי הלחם ומשתדלים לא להזיז את הפירורים יותר מדי.
8. יוצקים את הבלילה של הביצים מלמעלה רק עד שזה מכסה את הברוקולי (לפעמים יש יותר מדי בלילה). לוחצים על הברוקולי עם
מזלג לכיסוי מלא והטמעת הבלילה.
9. מפזרים שומשום מלמעלה.
10. מחממים תנור ל-170 על טורבו ואופים עד שזה שזוף, בערך חצי שעה.
בתיאבון 🙂
מיס ביס.