מדי שנה אני שוברת את הראש מה להכניס למשלוח המנות שלי.
אני בדרך כלל אוהבת לגוון ולא לחזור על העוגיות של השנה שעברה.
אז שוטטתי לי באינטרנט וחיפשתי רעיונות למשהו שיתפוס לי את העין ויגרום לי לעזוב הכל ולהיכנס במטבח.
ראיתי תמונה של האלפחורס השוקולדיים האלה ומיד חשבתי על אחותי שמאז שחזרה מהטיול לדרום אמריקה
כל מה שהיא רוצה לאכול זה אלפחורס.
רק יש בעיה אחת קטנה. אחותי וקוקוס לא ממש מסתדרים ובכל פעם שאני מכינה לה מגש של אלפחורס, היא מנסה
להוריד את ציפוי הקוקוס שאני מכורה לו כל כך. סוכריות צבעוניות נראו לי פיתרון מבריק ביותר, ברור שאני חייבת לנסות!
בנוסף, מה יכול להיות יותר מגניב במשלוח מנות מאשר אלפחורס בטעם שוקולד שצבעוני ושמח במיוחד לכבוד פורים?!
המתכון לקוח מהאתר של נטלי לוין המדהימה שהחליטה להמציא את הגלגל וגרמה לי לזרום יחד איתה.
תהנו!
מה צריך?
לבצק
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם קמח
100 גרם קורנפלור
25 גרם קקאו
5 גרם אבקת אפייה
60 גרם אבקת סוכר
קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל
1 ביצה
1-2 כפות מים (לפי הצורך)
למלית
1+1/2 צנצנות ריבת חלב תוצרת ארגנטינה
לקישוט
סוכריות צבעוניות
איך מכינים?
- במעבד מזון מעבדים יחד חמאה, קמח, קורנפלור, קקאו, אבקת אפייה, אבקת סוכר, מלח ווניל לתערובת פירורית.
- מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד עד שנוצרים גושי בצק גדולים. אם הבצק לא מתאחד, מוסיפים עוד 1-2 כפות מים וממשיכים לעבד בקצרה, עד שנוצרים גושי בצק.
- מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ומשטחים לדיסקית. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.
- על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-3 מ"מ וקורצים עיגולים קטנים בקוטר 5 ס"מ.
- מניחים את עיגולי הבצק על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה במרווחים ומצננים כרבע שעה במקרר או במקפיא.
- מחממים תנור ל-160 מעלות על טורבו.
- אופים את העוגיות במשך כ-10-12 דקות, או עד שהן מתייצבות. מצננים.
- לוקחים עוגיה אחת ומניחים עליה כפית גדושה של ריבת חלב וסוגרים מעליה עם עוגיה נוספת ליצירת סנדביץ'.
- מהדקים מעט כך שריבת החלב תציץ מהצדדים ומגלגלים בסוכריות צבעוניות.
- שומרים בקופסה אטומה עד ההגשה.
* העוגיות במרקמן האידיאלי יום למחרת, אל תתפתו לנסות לאכול אותן קודם, זה פשוט לא יהיה זה :)תהנו!
מיס ביס 🙂