אז ככה…
לא אצא מתוך הנחה שכולכם יודעים מה זה קולורבי. במידה ומישהו לא יודע, על קצה המזלג, בעצם מדובר במעין יצור
ירוק מהחלל החיצון שלא ברור איך מצא את דרכו אל המקרר שלי בדרך קבע לאורך כל כך הרבה שנים.
אם אמא שלי לא היתה מכינה לנו סלט קולורבי כמעט כל יום שישי, אני חושבת שהיה לי לוקח הרבה זמן להיחשף אליו.
זה אחד מהירקות הכי לא מוערכים ומוכרים שיש בארצנו. אני עד עכשיו הכרתי אותו בתור סלט קולורבי (שכנראה
אכתוב לכם את המתכון שלו בהמשך), רק בשבוע האחרון התחלתי לעשות עליו ניסויים וגיליתי ירק מופלא שיש לו
מרקם מאוד קראנצ'י ומרענן כאשר הוא חי, ומאוד פריח ונימוח בפה כאשר הוא אפוי או מבושל, והטעם? משתנה לגמרי!
אני לא אשכח את הפעם הראשונה שבה קניתי קולורבי לדירה שלי ושל גלעד. המבט שהיה לגלעד על הפנים היה פשוט
בלתי נשכח והתגובה אחריו היתה "מה זה?!". לא ברור בהתחלה מה עושים עם זה, איך אוכלים את זה או איך מקלפים
את זה, אבל ברגע שמתגברים על השוק, מגלים ירק נפלא!
רק אני משוגעת שבכל פעם שאני חולה יש לי חשק בלתי מוסבר אך ורק לקולורבי?!
אני מניחה שזו רק אני 🙂
ועכשיו ברצינות, לקולורבי קוראים בעברית כרוב הקלח, הוא שייך למשפחת הכרוב, דל בקלוריות ומכיל ויטמינים רבים.
הוא לרוב מגיע בצורה ירוקה אך ניתן למצוא אותו גם בצבע סגול, טעמם זהה.
אם לא יצא לכם לטעום אותו עד עכשיו, זה הזמן!
המתכון של היום הוא תבשיל בריא ומלא בטעמים עם מרקם קרמי ונימוחות בפה שיהיה נפלא כתוספת לכל ארוחה, לצד
אורז או כוסמת או אפילו כמנה בפני עצמו. הוא משתדך נהדר לכל מה שתרצו.
מה צריך?
לתבשיל
2 קולורבי בינוניים חתוכים לקוביות
צרור גדול של עלי קייל דינוזאור / מנגולד / תרד חתוך לרצועות
1 בצל סגול גדול קצוץ לקוביות
50 גרם חמאה (אפשר להמיר בשמן זית, אבל הטעם יהיה שונה)
2 כפות שמן זית איכותי
1/2 קופסא שמנת מתוקה 32%
1/4 כוס יין לבן חצי יבש
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס דק פי הטעם
1/2 כפית אגוז מוסקט
לכוסמת
1 כוס כוסמת קלויה
1/2-1 חבילה פטריות שמפיניון טריות
מעט שמן זית איכותי
מלח ופלפל לפי הטעם
2 כוסות מים רותחים
איך מכינים?
תבשיל
1. מחממים מחבת עם החמאה עד שמומסת על אש בינונית.
2. קוצצים בצל לקוביות קטנות – בינוניות ומוסיפים לחמאה. מטגנים קלות עד שמעט מתרככך.
3. עם סכין חדה חותכים לקולורבי את הקליפה הירוקה העבה (נזהרים על האצבעות). שוטפים וחותכים לקוביות של 1 ס"מ.
מוסיפים למחבת. מנמיכים את האש ומבשלים את הקולורבי והבצל עד שקוביות הקולורבי מתרככות אך לא עד הסוף.
מערבבים מדי פעם על מנת שהבצל לא יישרף.
4. בזמן שהם מתבשלים, שוטפים היטב עלי קייל וחותכים לרצועות בעובי 1/2 ס"מ. מוסיפים למחבת ומבשלים עד שהם נובלים.
5. מוסיפים יין לבן ומצמצמים לדקה עד שהיין מתאדה.
6. מוסיפים שמנת מתוקה ותבלינים ומבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהקולורבי רך, הרוטב מסמיך ונהיה לו טעם קרמי
ולבצל טעם מקורמל.
7. מוכן!
* אפשר להמיר את המתכון לפרווה אם מוותרים על השמנת ומוסיפים עוד קצת שמן זית לבישול. הטעם יהיה שונה אך זה בהחלט
יהיה טעים ובריא.
כוסמת
1. שוטפים במסננת את הכוסמת ושופכים לפיירקס עגול בגודל בינוני (תבנית זכוכית עגולה עם מכסה).
2. מוסיפים מעט מלח, פלפל, שמן זית ומים רותחים. מערבבים.
3. סוגרים טוב עם המכסה ומכניסים למיקרוגל ל-13-14 דקות (תלוי בחוזק של המיקרוגל) או עד שהמים נספגים לגמרי
והכוסמת יוצאת רכה ללעיסה ומופרדת אחד אחד.
4. מערבבים ומצננים קצת.
5. בזמן שהכוסמת מתבשלת במיקרוגל, שוטפים היטב פטריות שמפיניון וחותכים אותן לפרוסות או קוביות.
6. מטגנים את הפטריות עם מעט שמן זית על אש בינונית, עד שהן רכות ושזופות.
7. מוסיפים את הפטריות לכוסמת המוכנה ומערבבים. (מומלץ ביותר להוסיף גם בצל מטוגן ועירית, אני הפעם וויתרתי).
8. יוצקים את תבשיל את הקולורבי מעל ונהנים ממנה בריאה ומזינה!
בתיאבון 🙂
מיס ביס